Har 7 liter belgisk trippel som jeg skal flaske snart. Har stått tre uker i primærkar, og en uke i sekundær. Gjærlåsen er selvfølgelig helt flat, men SG er på 1016 så det er plenty med sukker igjen.
Vurderer å tilsette litt fersk gjær før flasking, men lurer på hvor mye jeg bør tilsette og evt om jeg burde ha i ekstra sukker i tillegg for å få til bra karbonering?
Denne typen skal være ganske kraftig karbonert, men har laget en belgisk dubbel med samme gjærstamme (men kortere gjæringstid), og den ble ikke nok karbonert, derfor ideen om å tilsette litt ny gjær, feks noe enkelt, 001 kalifornia ale yeast eller noe rett før flasking.
Noen tanker?
Vurderer å tilsette litt fersk gjær før flasking, men lurer på hvor mye jeg bør tilsette og evt om jeg burde ha i ekstra sukker i tillegg for å få til bra karbonering?
Denne typen skal være ganske kraftig karbonert, men har laget en belgisk dubbel med samme gjærstamme (men kortere gjæringstid), og den ble ikke nok karbonert, derfor ideen om å tilsette litt ny gjær, feks noe enkelt, 001 kalifornia ale yeast eller noe rett før flasking.
Noen tanker?