Jeg skal begynne å brygge hjemme og må ha gjæringskaret i kjelleren der det er litt for kaldt for å gjære vanlig øl(men perfekt for pils om vinteren). Derfor har jeg laget en varmeplate som 30 liters gjæringskaret står oppå. Varmeplata er bare en rund, tykk aluminiumsplate på størrelse med bunnen på karet og en effektmotstand. Testet dette i går med karet fullt av vann, og det fungerte fint.
Nå tenkte jeg at det måtte vært fint å kunne regulere temperaturen i karet så det ikke varierer med temperaturen i kjelleren og gir samme temperatur hver gang jeg brygger. Jeg har bestillt en digital temperaturregulator beregnet for akvarium på ebay til under en 100-lapp som bør fungere bra, så monterer jeg sensoren på utsiden av karet. Fant den samme regulatoren i en norsk bryggeutstyrsforretning etterpå, men til en helt annen pris.
Er det noen grunn til at jeg ikke bør gjøre det på denne måten?
Hvilken temperatur er optimal for Ale? Jeg skal bruke tørrgjær som kan brukes fra 15-25 grader. Bør jeg legge meg på 20 grader eller en annen temperatur? Spiller ingen rolle hvor lang tid gjæringen tar, jeg vil bare ha best mulig øl. Når gjæringen er ferdig slår jeg av varmen og lar det stå kaldt en stund før jeg tapper.
Når det stormgjærer vil karet utvikle litt varme selv. Med temperaturregulator vil ikke temperaturen i karet øke forvi varmen automatisk skrues ned. Dette vil kansje begrense stormgjæringen litt. Er det i såfall bra eller dårlig?
Jeg skal prøve med ett par 3kg bryggesett fra Bryggselv.no først. Så blir det eksperimentering med andre sett, tilsetninger og tørrhumling etter hvert. Har CO2 utstyr og to Cornelis fat til å tappe over på, og setter gjærkaret så høyt at jeg ikke trenger å flytte det når jeg skal tappe.
Legger ved bilder av varmeplata som viser hvordan den er laget. Jeg har ett 45 og ett 25W varmeelement jeg kan bruke, men det ser ut som 25W er nok.
Alle svar, råd og tips mottas med takk!
Nå tenkte jeg at det måtte vært fint å kunne regulere temperaturen i karet så det ikke varierer med temperaturen i kjelleren og gir samme temperatur hver gang jeg brygger. Jeg har bestillt en digital temperaturregulator beregnet for akvarium på ebay til under en 100-lapp som bør fungere bra, så monterer jeg sensoren på utsiden av karet. Fant den samme regulatoren i en norsk bryggeutstyrsforretning etterpå, men til en helt annen pris.
Er det noen grunn til at jeg ikke bør gjøre det på denne måten?
Hvilken temperatur er optimal for Ale? Jeg skal bruke tørrgjær som kan brukes fra 15-25 grader. Bør jeg legge meg på 20 grader eller en annen temperatur? Spiller ingen rolle hvor lang tid gjæringen tar, jeg vil bare ha best mulig øl. Når gjæringen er ferdig slår jeg av varmen og lar det stå kaldt en stund før jeg tapper.
Når det stormgjærer vil karet utvikle litt varme selv. Med temperaturregulator vil ikke temperaturen i karet øke forvi varmen automatisk skrues ned. Dette vil kansje begrense stormgjæringen litt. Er det i såfall bra eller dårlig?
Jeg skal prøve med ett par 3kg bryggesett fra Bryggselv.no først. Så blir det eksperimentering med andre sett, tilsetninger og tørrhumling etter hvert. Har CO2 utstyr og to Cornelis fat til å tappe over på, og setter gjærkaret så høyt at jeg ikke trenger å flytte det når jeg skal tappe.
Legger ved bilder av varmeplata som viser hvordan den er laget. Jeg har ett 45 og ett 25W varmeelement jeg kan bruke, men det ser ut som 25W er nok.
Alle svar, råd og tips mottas med takk!