Satte et ekstraktsett fra Europris (Geordie Lager) som fulgte med i et startkit.
Hadde ikke store forhåpninger til dette men prøver å kartlegge hva som har gått galt.
Rehydrerte tørrgjær som fulgte med og tilsatt mens vørteren holdt 25-26 grader og gjæret på 20-21 grader i 14 dager.
Brukte "brewenhancer" istedet for sukker, hadde en OG på 1038 på 20 grader(målte ikke ferdig produkt)
Bra aktivitet i gjærlåsen etter 12 timer.
Ristet ikke noe på fatet før eller etter tilsetning av gjær.
Kokte sukkerlake og tilsatt vørteren under omstikk, heverten trakk litt luft til noen flasker på slutten.
Ble nok litt mye sukker pr liter da jeg ikke regnet med det som ble igjen i gjæringskaret, utgangspunktet var 6g/l.
Lagret først 1 uke på 24 grader etter flasking, satt 2 stk kaldt og smakte dagen etterpå og tok en vurdering at jeg måtte lagre lengre så de andre fikk stå i 8 dager til før det ble satt kaldt.
Ølet har nå en rar fruktig smak som minner litt om sånn alkoholfritt tomtebrygg jeg husker fra 90 tallet.
Lukter også ganske gjærete og har en del bunnfall selv om jeg ikke fikk noe synlig med fra karet under omstikk.
Det er veldig lettdrikkelig, null alkoholsmak og en litt besk ettersmak når man kommer nærmere bunnen i flaska.
Etter 1 uka ca.
Etter 1 uke + 1 dag kaldt
Hadde ikke store forhåpninger til dette men prøver å kartlegge hva som har gått galt.
Rehydrerte tørrgjær som fulgte med og tilsatt mens vørteren holdt 25-26 grader og gjæret på 20-21 grader i 14 dager.
Brukte "brewenhancer" istedet for sukker, hadde en OG på 1038 på 20 grader(målte ikke ferdig produkt)
Bra aktivitet i gjærlåsen etter 12 timer.
Ristet ikke noe på fatet før eller etter tilsetning av gjær.
Kokte sukkerlake og tilsatt vørteren under omstikk, heverten trakk litt luft til noen flasker på slutten.
Ble nok litt mye sukker pr liter da jeg ikke regnet med det som ble igjen i gjæringskaret, utgangspunktet var 6g/l.
Lagret først 1 uke på 24 grader etter flasking, satt 2 stk kaldt og smakte dagen etterpå og tok en vurdering at jeg måtte lagre lengre så de andre fikk stå i 8 dager til før det ble satt kaldt.
Ølet har nå en rar fruktig smak som minner litt om sånn alkoholfritt tomtebrygg jeg husker fra 90 tallet.
Lukter også ganske gjærete og har en del bunnfall selv om jeg ikke fikk noe synlig med fra karet under omstikk.
Det er veldig lettdrikkelig, null alkoholsmak og en litt besk ettersmak når man kommer nærmere bunnen i flaska.
Etter 1 uka ca.
Etter 1 uke + 1 dag kaldt