Stein-Erik
Norbrygg-medlem
Salten Bryggerlag - 27.okt 2012
Hjemmebryggere i Salten samlet seg til treff på Inndyr 27. oktober 2012. Salten Bryggerlag omfatter hjemmebryggere fra 9 kommuner bl.a. Saltdal, Fauske, Gildeskål, Meløy og Bodø. De fleste kommunene var representert, og innkvartering var organisert både hos private og på Heimskyen, Inndyrs Kro og overnatting sted.
Først på programmet sto foredrag om mulige veier for kommersiell småskala ølbrygging, med Lars Støre Gullichsen. Et interessant foredrag som mellom 30 og 40 deltakere fulgte.
Deretter var det klart for lunch. Lunchen var tilberedt av lokale råvarer, lange,, kamskjell , laks og røkt reinkjøtt, og ble presentert av kokk Svein Jæger Hansen. Etter lunch fulgte et foredrag om smaking og bedømming av øl. Også dette med Lars Støre Gullichsen. Deltakerne fikk smake ulike øltyper fulgt av vurderinger og kommentarer. Innlegget engasjerte deltakerne og skapte ivrig debatt både om øllet som ble smakt på, samt smaking og bedømming generelt.
Etter foredragene ble det gjort klart for middag og ølsmaking. Saltede sauehoder ble tilberedt på et gammelt feltkjøkken utenfor kroen, og øllet ble servert fra et tappeanlegg med 18 kraner. Her var det alt fra lyse Wit og hveteøl til mørke stout, røykøl, jordbøærøl, APA, pils, osv. For enhver smak. Med andre ord litt for enhver smak. Til bors satt 60 feststemte menn og kvinner, øltørste og klare for lokal tradisjonsmat.
Arrangementet må karakterieseres som stor suksess, og idéen med å kombinere lokalt øl med lokale mattradisjoner fungerte veldig bra. All ære til arrangørene fra Inndyr.
Hjemmebryggere i Salten samlet seg til treff på Inndyr 27. oktober 2012. Salten Bryggerlag omfatter hjemmebryggere fra 9 kommuner bl.a. Saltdal, Fauske, Gildeskål, Meløy og Bodø. De fleste kommunene var representert, og innkvartering var organisert både hos private og på Heimskyen, Inndyrs Kro og overnatting sted.
Først på programmet sto foredrag om mulige veier for kommersiell småskala ølbrygging, med Lars Støre Gullichsen. Et interessant foredrag som mellom 30 og 40 deltakere fulgte.
Deretter var det klart for lunch. Lunchen var tilberedt av lokale råvarer, lange,, kamskjell , laks og røkt reinkjøtt, og ble presentert av kokk Svein Jæger Hansen. Etter lunch fulgte et foredrag om smaking og bedømming av øl. Også dette med Lars Støre Gullichsen. Deltakerne fikk smake ulike øltyper fulgt av vurderinger og kommentarer. Innlegget engasjerte deltakerne og skapte ivrig debatt både om øllet som ble smakt på, samt smaking og bedømming generelt.
Etter foredragene ble det gjort klart for middag og ølsmaking. Saltede sauehoder ble tilberedt på et gammelt feltkjøkken utenfor kroen, og øllet ble servert fra et tappeanlegg med 18 kraner. Her var det alt fra lyse Wit og hveteøl til mørke stout, røykøl, jordbøærøl, APA, pils, osv. For enhver smak. Med andre ord litt for enhver smak. Til bors satt 60 feststemte menn og kvinner, øltørste og klare for lokal tradisjonsmat.
Arrangementet må karakterieseres som stor suksess, og idéen med å kombinere lokalt øl med lokale mattradisjoner fungerte veldig bra. All ære til arrangørene fra Inndyr.