Trenger ett super kjapt svar : skal bruke tørr gjær og tenkte da å lage en liten starter, tappa litt fra mesken og satt det i kjøleskapet kan jeg tilsette gjæren nå når det er 20 grader? Eller burde jeg ha kokt det først ?
Nei
Hvilken Og på vørteren? Hvilken gjær? Hvilken temperatur? Hvilken oksygentilsetting bruker du?
Tørrgjær rehydreres best ved vann 25 grader +/- uten ommrøring i 15 min. Deretter ristes det sammen. 1 del gjærvekt 10 deler kokt avkjølt vann til ca 25 grader.
ikke annet o2 enn røring, men skal riste gjæringskarret etterpå og når jeg tapper over til gjæringskaret har jeg ett par hakk i slangen slik at den suger inn luft.
Hvilken gradenr ville du ha gjæret det på ? jeg tenkte å starte kaldt ca 16 17 også gå over i 20 - 22.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.