"gjærlokk"

Vi brygget en APA fra bryggselv den 11. September. Denne gjæret godt i noen dager og alt har gått som planlagt!. Tenkte å tappe den på flaske på mandag. Det betyr at den har stått til gjæring i 13 dager.

Har sniktittet under lokket i gjæringskaret og ser at det er et 1-3 cm "gjærlokk" på øl'en. Betyr dette ar den ikke er gjæret ferdig? På de andre bryggene vi har laget har alt sunket til bunns..

Noen tanker?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Hvilken gjær er brukt? Hvilke temp har dere gjæret på? Er sg lik over flere dager?
Smaker det godt?
En nedkjøling av ølet hjelper å pakke gjæren i bunn.

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2
 
Wlp001 er brukt. Den har stått på ca 19 grader.
Har ikke målt SG og ikke smakt, så det burde kanskje være neste skritt..


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ingemarh skrev:
Wlp001 er brukt. Den har stått på ca 19 grader.
Har ikke målt SG og ikke smakt, så det burde kanskje være neste skritt..


Sent from my iPhone using Tapatalk

Mål sg og la den stå noen dager til. Så mål igjenn. Sett karet kaldt 4-6 grader 1-2 dager. Så flaske :))
 
Hva er ideell FG på denne øllen?

Det er en APA fra bryggselv.no.

OG var akkurat 1.050.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Målte SG på 1.010. Det må vel bety at den er klar for tapping. Ender vel da på ca 5,5% som er ihht oppskrift.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Prima :)
Flasking i morgen, deretter brygging av Rug-IPA!

Gahr, jeg har forstått at det er du som er mannen bak disse settene på Bryggselv.no. Vi synes det er storveis å bruke disse settene! Synes du skal mekke et kit for porter og black IPA også :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp