Hei samtlige fyllebøtter!
Har nå konsumert en hurv at tips og triks på temaet hygiene på ølflasker. Jeg har hatt en villgjær infeksjon i ett sett av flasker, så jeg må ta noen tak.
Tipsbanken ser ut til å stort sett inneholde:
1: grovvask med krystallsoda
2: Baking i stekeovn, helst ca 170grader, men hørte fra morten kielland at hans flasker sprakk i de temperaturene, selv bruker jeg 1 litersflaskene til IKEA (erfaringer?)
3: fosforsyre for å drepe villgjær.
ferdig.
Vil denne prosessen være nøkkelen til suksess? Vil nødig ha flere øl som ligner Lambic... det er ikke så godt...
Og ja, jeg vet det blir mindre mas med corneliusfat... skal anskaffe det som suplement etterhvert.
Og sist, men langt fra minst.
Vin forumet poengterer at svovel dreper villgjær, sopp og sporer, men denne vil vel føkke opp karboneringen fullstendig om jeg drar inn det??
Blir jo litt forvirra, så...
hva er egentlig best practice?
på forhånd takk for alle svar.
Har nå konsumert en hurv at tips og triks på temaet hygiene på ølflasker. Jeg har hatt en villgjær infeksjon i ett sett av flasker, så jeg må ta noen tak.
Tipsbanken ser ut til å stort sett inneholde:
1: grovvask med krystallsoda
2: Baking i stekeovn, helst ca 170grader, men hørte fra morten kielland at hans flasker sprakk i de temperaturene, selv bruker jeg 1 litersflaskene til IKEA (erfaringer?)
3: fosforsyre for å drepe villgjær.
ferdig.
Vil denne prosessen være nøkkelen til suksess? Vil nødig ha flere øl som ligner Lambic... det er ikke så godt...
Og ja, jeg vet det blir mindre mas med corneliusfat... skal anskaffe det som suplement etterhvert.
Og sist, men langt fra minst.
Vin forumet poengterer at svovel dreper villgjær, sopp og sporer, men denne vil vel føkke opp karboneringen fullstendig om jeg drar inn det??
Blir jo litt forvirra, så...
hva er egentlig best practice?
på forhånd takk for alle svar.