Priming av sterkere øl

Ærede forum,

vi har brygget en robust/baltic på rundt 7.7 %. Det er to uker siden vi tilsatte primingsukker til ca 2.5 volum ved flasking. Brygget ble smakt på i går, og det var veldig lite futt. Hva kan årsaken være? Er det det at priming tar lenger tid med sterkere øl, siden gjæren til en større grad er i dvale?
 
Hvilken temp satt du denne på? Og hvilken gjær er blitt brukt?

Har opplevd at noen øl har tatt lengre tid. Prøv å gi den en liten uke på høyere temp.
 
Alkohol er gift for gjæren, så desto høyere alkoholprosent, desto dårligere er helsen til gjæren. Gi den mer tid og ganske høy temperatur (opp mot 25 grader), så vil du nok få karbonering (7,7 % er ikke så høyt at gæren skal ha død fullstendig). Hvis du fortsatt ikke har karbonering etter noen uker,kan du åpne flaskene og tilsette bittelitt gjær og korke på ny.
 
Takk for svar!

Den gjæret ved 19 C lufttemp (beste vi fikk til), men i dunken var det opp mot 24 under stormgjæringa. WLP013. Etter flasking har det stått i 19-22 C. Da skal jeg prøve å sette de i et rom med runst 25 C. Jeg har noen flasker i kjelleren (12 C) så de skal opp sporenstreks.
 
Ja, fulgte anbefalinger til Brewer's Friend sin kalkulator. Vi traff FG spot on, så utgjæringa var fin, primær var ferdig etter 4 dager. En fet gjærkake på bånn av karet før flasking.
 
Tilbake
Topp