Porter Oppskrift

Har tenkt å brygge en god klassisk porter, og har satt opp en oppskrift her som skal benyttes på 20 liter Speidel.

Ser det greit ut, eller har noen andre tips som gjær, mesking etc..

OG 1,055
FG 1.012

4000 gr Pale ale malt (Weyermann)
500 gr Caraaroma 400 ebc (Weyermann)
300 gr Lys sjokolademalt 650 ebc (Weyermann chocolate rye malt)
200 gr Sjokolademalt/ Carafa II 1150 ebc (Weiermann)

Humle:
60 gr Fuggles kokes 60 min

Gjær:
Wlp 002

Mesking på 67 grader i 60 minutt
Koking 60 minutt
Gjæring 18-20 grader i ca 14 dg
 
Sist redigert:
Ganske mye spesialmalt i oppskriften, så jeg ville nok gått en del ned i mesketemperatur. Særlig hvis du skal brukke WLP002, som gir ganske lav utgjæring.
 
Dersom jeg bytter ut Pale ale malten med Maris Otter malt, vil dette påvirke anbefalt meske temperatur? Kan wlp 013 også benyttes som et alternativ til gjær?

Oppskriften blir da slik

OG 1,055
FG 1.012

4000 gr Maris Otter malt
500 gr Caraaroma 400 ebc (Weyermann)
300 gr Lys sjokolademalt 650 ebc (Weyermann chocolate rye malt)
200 gr Sjokolademalt/ Carafa II 1150 ebc (Weiermann)

Humle:
60 gr Fuggles kokes 60 min

Gjær:
Wlp 002

Mesking på 67 grader i 60 minutt
Koking 60 minutt
Gjæring 18-20 grader i ca 14 dg
 
Tilbake
Topp