Jeg skal fordele vørteren i to gjæringsdunker, men hvordan skal jeg fordele gjærmengden likt i dunkene? Tenkte på å røre godt i starteren etter at jeg har dekantert den og helle den over i et litermål. Er dette en god løsning?
Hva med: Bruk tre dunker. hell gjæren i den ene dunken med vørter, tøm halvparten av dette i ny dunk og fyll den nye dunken med ny vørter. Hell dette i tredje dunk. Fyll resterende i første dunk. Tøm halvparten fra bøtte til bøtte noen ganger. Resultat: alt blandes og man får ekstra oxygen i vørteren.
Forklaringen er i alle fall forståelig for MEG....
Uansett kor nøyaktig du trur du gjer dette, kjem du til å bomme med nokre millionar gjærceller. Så; spar oppvask, rist glaset, hell over og fordel i dunkane etter augnemålet.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.