Da har jeg for 4 dager siden satt min første pilsner, og gjæringsmessig ser det ikke bra ut.
Jeg bruker motstrømskjøler og blichmann thrumometer som ikke måler lavere temp enn 14c. Jeg brukte ikke noe annet temperaturmålerutstyr og vet ikke annet enn at vørteren ihvertfall holdt 14c eller mindre ved tapping til gjæringskar.
Jeg laget starter av mexican lager yeast WLP940 som jeg pitchet med en gang. Gjæringskaret ble satt i gjæringsskap med temperatursensor festet utenpå (tror den gir et ganske riktig bilde av temp på innholdet i kar) som også kobler ut og inn kjøleskapet for å regulere temperatur. temperaturen var satt til 10c, men under stormgjæring (som startet etter få timer) viste temperaturmåleren 17c. Altså har vørten kanskje holdt 13c da jeg tappet av, 3c over ønsket temperatur.
Temperaturen har nå sunket til ca. 10c noe som neppe kan være gunstig under gjæring. Samtidig har jeg hatt en utgæring fra 1047 til 1020 på 4 dager og jeg frykter jeg ender opp med en lagerale med usmaker.
Noen synspunkter? Takk!
Jeg bruker motstrømskjøler og blichmann thrumometer som ikke måler lavere temp enn 14c. Jeg brukte ikke noe annet temperaturmålerutstyr og vet ikke annet enn at vørteren ihvertfall holdt 14c eller mindre ved tapping til gjæringskar.
Jeg laget starter av mexican lager yeast WLP940 som jeg pitchet med en gang. Gjæringskaret ble satt i gjæringsskap med temperatursensor festet utenpå (tror den gir et ganske riktig bilde av temp på innholdet i kar) som også kobler ut og inn kjøleskapet for å regulere temperatur. temperaturen var satt til 10c, men under stormgjæring (som startet etter få timer) viste temperaturmåleren 17c. Altså har vørten kanskje holdt 13c da jeg tappet av, 3c over ønsket temperatur.
Temperaturen har nå sunket til ca. 10c noe som neppe kan være gunstig under gjæring. Samtidig har jeg hatt en utgæring fra 1047 til 1020 på 4 dager og jeg frykter jeg ender opp med en lagerale med usmaker.
Noen synspunkter? Takk!