Har klattet med PID styringer både i matlaging og ølbrygging.
Har prøvd å lese meg opp der jeg har funnet info. http://no.wikipedia.org/wiki/PID forklarer jo endel av sammenhengen. Det jeg sliter med er litt generell forståelse av hvordan de tre variablene P, I og D arbeider sammen i forskjellige omgivelser.
Eks. 1. Om det er stor forsinkelse fra målepunkt til varme kilde. F.eks. midt i mesken i BB'en min går det 5-7min før jeg får reaksjon i sensoren etter varmepåslag, da er det som regel lagret for mye varme over, og temperaturen stikker over.
Eks.2. kan være der varmeelementet står veldig nære sensoren og det er kort tid til utslag(enklere å sette opp). Har "forsket" endel på dette, men det er mange muligheter med tre ukjente.. :bank2:
Har noen klart å knekke koden her og få redusert bølgeefekten som lett kommer, og samtidig dra temperaturen hurtigst mulig til settpunktet....
Har prøvd å lese meg opp der jeg har funnet info. http://no.wikipedia.org/wiki/PID forklarer jo endel av sammenhengen. Det jeg sliter med er litt generell forståelse av hvordan de tre variablene P, I og D arbeider sammen i forskjellige omgivelser.
Eks. 1. Om det er stor forsinkelse fra målepunkt til varme kilde. F.eks. midt i mesken i BB'en min går det 5-7min før jeg får reaksjon i sensoren etter varmepåslag, da er det som regel lagret for mye varme over, og temperaturen stikker over.
Eks.2. kan være der varmeelementet står veldig nære sensoren og det er kort tid til utslag(enklere å sette opp). Har "forsket" endel på dette, men det er mange muligheter med tre ukjente.. :bank2:
Har noen klart å knekke koden her og få redusert bølgeefekten som lett kommer, og samtidig dra temperaturen hurtigst mulig til settpunktet....