Pause i lagering

Nøkling

Norbrygg-medlem
Jeg har en juleøl som står i kjøleskapet og lagrer seg på 2 grader.
Den skal lagres slik i minimum 4 uker.

Hvor viktig er det at disse 4 ukene er sammenhengende?
Jeg kunne tenkt å bruke kjøleskapet til å gjære en annen øl jeg skal brygge, som da skal begynne gjæringen på 16 grader.

Går det bra å ta ut juleølen og sette den i romtemperatur i noen dager for så å fortsette lagringen etterpå?
 
Har du et sted der det ikke er varme på og ikke minusgrader? Som garasje, bod, kjeller e.l?
 
Etpar uker på 3-4 og etpar uker på 10-11 går greit?

Det vil jeg tro. Det er jo rundt den tempen man gjærer lagers på. Aldringen vil nok også gå noe fortere ved høyere temperatur. Skal ikke være bastant på dette, men jeg hadde nok selv tatt sjansen på at det går greit.
 
Jeg endte opp med å sette den i boden ute på terrassen. I disse dager varierer temperaturen der ute mellom 7-12 grader. Får håpe det ordner seg.
Det er ikke mange dagene jeg trenger nå før primærgjæringen på den andre er ferdig, og da tror jeg det er trygt å sette den ut i romtemperatur og lageren tilbake på kjøl :)
 
Tilbake
Topp