Hei folkens. Jeg prøver meg med brygg nr 2 og tar nå steget opp til spesialmalt og flytende gjær.
Tanken er å lage en Pale Ale med omtrent samme bitterhet som f.eks Aas Gourmet, men med litt amerikansk humlepreg. (jeg liker litt mindre bitterhet sammenlignet med de tradisjonelle IPA'ene)
So here goes:
Sappeur PA Brewer: rune s
Statistics
Volume: 28 liters
OG: 1059
FG:
Alcohol: 5.9 % by vol.
Colour: 19 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 31 IBU
BU/GU: 0.52
Fermentables
Liquid Light Extract 4500 grammes
Dry Wheat Extract 300 grammes
Cara Munich 100 EBC 400 grammes
Cara-hell 25 EBC 500 grammes
De to sistnevnte i humlepose fra kaldt vann til ca 70 grader i kjelen.
Hops
Cascade 5.7% alpha 60 grammes 60 minutes
Cascade 5.7% alpha 50 grammes 5 minutes
Cascade 5.7% alpha 50 grammes 1 minutes
Cascade 5.7% alpha 20 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: 1056 American Ale (med starter)
Fermented at 24 degrees C for 5 days. (så omstikking)
Fermented at 12 degrees C for 14 days.
Hva tror folket? Blir dette "god knall)
Tanken er å lage en Pale Ale med omtrent samme bitterhet som f.eks Aas Gourmet, men med litt amerikansk humlepreg. (jeg liker litt mindre bitterhet sammenlignet med de tradisjonelle IPA'ene)
So here goes:
Sappeur PA Brewer: rune s
Statistics
Volume: 28 liters
OG: 1059
FG:
Alcohol: 5.9 % by vol.
Colour: 19 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 31 IBU
BU/GU: 0.52
Fermentables
Liquid Light Extract 4500 grammes
Dry Wheat Extract 300 grammes
Cara Munich 100 EBC 400 grammes
Cara-hell 25 EBC 500 grammes
De to sistnevnte i humlepose fra kaldt vann til ca 70 grader i kjelen.
Hops
Cascade 5.7% alpha 60 grammes 60 minutes
Cascade 5.7% alpha 50 grammes 5 minutes
Cascade 5.7% alpha 50 grammes 1 minutes
Cascade 5.7% alpha 20 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: 1056 American Ale (med starter)
Fermented at 24 degrees C for 5 days. (så omstikking)
Fermented at 12 degrees C for 14 days.
Hva tror folket? Blir dette "god knall)