Hei!
I helga brygget jeg en lager som jeg gjæret på 19 grader med Saflager w34/70 (ideal temperatur på 12 til 18 grader).
Jeg fikk nyhøstet gjær av en kompis og pitchet hele Norgesglasset typ 2-3 dl. Den gjæret ut på 3 døgn fra 1055 til 1014.
Er dette greit? Vi har helt sikkert overpitchet men er litt usikker på om det "skader" smaksbildet med for mye gjær?
En lager er vel mer grei å overpitche enn f eks Saison.
Vil gjerne høre erfaringer fra andre på dette rundt mengde gjær i lager.
I helga brygget jeg en lager som jeg gjæret på 19 grader med Saflager w34/70 (ideal temperatur på 12 til 18 grader).
Jeg fikk nyhøstet gjær av en kompis og pitchet hele Norgesglasset typ 2-3 dl. Den gjæret ut på 3 døgn fra 1055 til 1014.
Er dette greit? Vi har helt sikkert overpitchet men er litt usikker på om det "skader" smaksbildet med for mye gjær?
En lager er vel mer grei å overpitche enn f eks Saison.
Vil gjerne høre erfaringer fra andre på dette rundt mengde gjær i lager.