Hei!
På et par av ølene jeg har laget har jeg merket en betydelig astringent (bitter, men ikke humlebitter, tørr smak, som kjennes på begge sidene av tungen) smak.
Jeg lurer på om det kan skyldes for mye skylling :jaha:
Jeg brygger på en Bratberg kompaktbrygger, og prosessen der er slik som på en BB30, at jeg hever maltrøret og slår skyllevann over. Med denne konstruksjonen er det ikke mulig for meg å måle sukkerinnholdet i avrenningen, da det ikke er plass til å komme til. Jeg vet at SG på skyllingen ikke bør komme under 1.010, men det er det altså ikke mulig å måle på en fornuftig, enkel måte. Jeg skyller med omtrent like mye vann som jeg mesker med, og vannet holder alltid mellom 75 til 80 grader. Jeg bruker PH 5.2 stabilizer i både mesk og skyllevann.
Jeg bruker ca 3 kvarter på å skylle, og legger et lokk av aluminiumsfolie (med en milliard hull) over malten, deretter sprer jeg forsiktig vann over hele lokket mitt.
Så, er det noen kloke hoder som vil synse litt for meg? :yes:
På et par av ølene jeg har laget har jeg merket en betydelig astringent (bitter, men ikke humlebitter, tørr smak, som kjennes på begge sidene av tungen) smak.
Jeg lurer på om det kan skyldes for mye skylling :jaha:
Jeg brygger på en Bratberg kompaktbrygger, og prosessen der er slik som på en BB30, at jeg hever maltrøret og slår skyllevann over. Med denne konstruksjonen er det ikke mulig for meg å måle sukkerinnholdet i avrenningen, da det ikke er plass til å komme til. Jeg vet at SG på skyllingen ikke bør komme under 1.010, men det er det altså ikke mulig å måle på en fornuftig, enkel måte. Jeg skyller med omtrent like mye vann som jeg mesker med, og vannet holder alltid mellom 75 til 80 grader. Jeg bruker PH 5.2 stabilizer i både mesk og skyllevann.
Jeg bruker ca 3 kvarter på å skylle, og legger et lokk av aluminiumsfolie (med en milliard hull) over malten, deretter sprer jeg forsiktig vann over hele lokket mitt.
Så, er det noen kloke hoder som vil synse litt for meg? :yes: