Da var det på tide å prøve å klone favoritten min, Orval.
Ser for meg å ta utgangspunkt i følgende oppskrift:
Recipe: Orval Clone
Style: Belgian Specialty Ale
TYPE: All Grain
Taste: (35.0)
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 25.00 L
Boil Size: 30.00 L
Estimated OG: 1.058 SG
Estimated Color: 22.4 EBC
Estimated IBU: 35.1 IBU
Brewhouse Efficiency: 75.00 %
Boil Time: 80 Minutes
Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
4.10 kg Pilsner 72.57 %
0.75 kg Caramunich 13.27 %
0.80 kg Amber Candi Sugar (9.0 EBC) Sugar 14.16 %
50.00 gm Styrian Goldings [5.40 %] (80 min) Hops 26.1 IBU
25.00 gm Hallertauer [2.50 %] (15 min) Hops 2.8 IBU
25.00 gm Styrian Goldings [5.40 %] (15 min) Hops 6.1 IBU
60.00 gm Styrian Goldings [5.40 %] (Dry Hop 7 daysHops -
meske på 67grader i 60 min.
skal nedjustere oppskiften så den akkurat får plass på et corny fat.
Har kjøpt Wite labs ardenne gjær og brettanomyces bruxelles. 14 dager gjæring, så på fat og tilsetter brett. Første smakeprøve etter ca en måned på fat.
Noen som har prøvd å klone denne og har tips og komme med, eller kommentarer til oppskriften?
Ser for meg å ta utgangspunkt i følgende oppskrift:
Recipe: Orval Clone
Style: Belgian Specialty Ale
TYPE: All Grain
Taste: (35.0)
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 25.00 L
Boil Size: 30.00 L
Estimated OG: 1.058 SG
Estimated Color: 22.4 EBC
Estimated IBU: 35.1 IBU
Brewhouse Efficiency: 75.00 %
Boil Time: 80 Minutes
Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
4.10 kg Pilsner 72.57 %
0.75 kg Caramunich 13.27 %
0.80 kg Amber Candi Sugar (9.0 EBC) Sugar 14.16 %
50.00 gm Styrian Goldings [5.40 %] (80 min) Hops 26.1 IBU
25.00 gm Hallertauer [2.50 %] (15 min) Hops 2.8 IBU
25.00 gm Styrian Goldings [5.40 %] (15 min) Hops 6.1 IBU
60.00 gm Styrian Goldings [5.40 %] (Dry Hop 7 daysHops -
meske på 67grader i 60 min.
skal nedjustere oppskiften så den akkurat får plass på et corny fat.
Har kjøpt Wite labs ardenne gjær og brettanomyces bruxelles. 14 dager gjæring, så på fat og tilsetter brett. Første smakeprøve etter ca en måned på fat.
Noen som har prøvd å klone denne og har tips og komme med, eller kommentarer til oppskriften?