I august så er jeg heldig som skal gifte meg. I den forbindelse skal jeg lage 80 liter øl til bryllupet.
Planen er en pale ale og en belgisk blonde.
pale wedding:
12,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 84,5 %
1,10 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 2 7,7 %
1,10 kg Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain 3 7,7 %
40,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 25,6 IBUs
40,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 20,0 min Hop 5 6,6 IBUs
40,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 15,0 min Hop 6 5,4 IBUs
2,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 7 -
2,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 8 -
50,00 g Amarillo [9,20 %] - Boil 5,0 min Hop 9 4,5 IBUs
50,00 g Amarillo [9,20 %] - Boil 0,0 min Hop 10 0,0 IBUs
40,00 g Amarillo [9,20 %] - Dry Hop 12,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
40,00 g Centennial [10,00 %] - Dry Hop 10,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
40,00 g Centennial [10,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 13 0,0 IBUs
40,00 g Cascade [5,50 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 14 0,0 IBUs
2,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35,49 ml] Yeast 11 -
IBU: 42
ABV: 6.5%
EBC: 36
Belgian blonde wedding:
10,00 kg Pilsner (2 Row) UK (2,0 EBC) Grain 1 83,3 %
1,00 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 2 8,3 %
1,00 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 3 8,3 %
50,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 10,8 IBUs
70,00 g Citra [12,00 %] - Boil 10,0 min Hop 5 16,4 IBUs
100,00 g Citra [12,00 %] - Boil 0,0 min Hop 6 0,0 IBUs
2,0 pkg Belgian Wit Ale (White Labs #WLP400) [35,49 ml] Yeast 7
IBU: 27
ABV: 5.4%
EBC: 5.
Tørrhumlingsskjemaet for IPAen har jeg brukt før, med meget godt resultat. Planen er 40-50 liter av hver, servert til rundt 70 gjester. Det er noen ølhunder der, men de fleste er pils- og vindrekkere. Derfor er tanken en mildere Pale ale(har tidligere erfart at de fleste liker litt humlete øl så lenge det ikke blir for bittert) og en blonde som et lysere alternativ.
Planen er en pale ale og en belgisk blonde.
pale wedding:
12,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 84,5 %
1,10 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 2 7,7 %
1,10 kg Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain 3 7,7 %
40,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 25,6 IBUs
40,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 20,0 min Hop 5 6,6 IBUs
40,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 15,0 min Hop 6 5,4 IBUs
2,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 7 -
2,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 8 -
50,00 g Amarillo [9,20 %] - Boil 5,0 min Hop 9 4,5 IBUs
50,00 g Amarillo [9,20 %] - Boil 0,0 min Hop 10 0,0 IBUs
40,00 g Amarillo [9,20 %] - Dry Hop 12,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
40,00 g Centennial [10,00 %] - Dry Hop 10,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
40,00 g Centennial [10,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 13 0,0 IBUs
40,00 g Cascade [5,50 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 14 0,0 IBUs
2,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35,49 ml] Yeast 11 -
IBU: 42
ABV: 6.5%
EBC: 36
Belgian blonde wedding:
10,00 kg Pilsner (2 Row) UK (2,0 EBC) Grain 1 83,3 %
1,00 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 2 8,3 %
1,00 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 3 8,3 %
50,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 10,8 IBUs
70,00 g Citra [12,00 %] - Boil 10,0 min Hop 5 16,4 IBUs
100,00 g Citra [12,00 %] - Boil 0,0 min Hop 6 0,0 IBUs
2,0 pkg Belgian Wit Ale (White Labs #WLP400) [35,49 ml] Yeast 7
IBU: 27
ABV: 5.4%
EBC: 5.
Tørrhumlingsskjemaet for IPAen har jeg brukt før, med meget godt resultat. Planen er 40-50 liter av hver, servert til rundt 70 gjester. Det er noen ølhunder der, men de fleste er pils- og vindrekkere. Derfor er tanken en mildere Pale ale(har tidligere erfart at de fleste liker litt humlete øl så lenge det ikke blir for bittert) og en blonde som et lysere alternativ.