k.ped
Norbrygg-medlem
Hei! Sitter og nyter min beste øl så langt,men synes den mangler litt fylde og tenkte for første gang å prøve med såkalt minimesk.
Oppskriften jeg brukte (til 10 liter øl) 1,8 kg Muntons light maltekstrakt kokt i 70 minutt totalt,kokevolum 13 liter,endte opp med 10 liter brygg.
Litt kjedelig oppskrift kanskje,,,, :
Humle 60 min 5 g simcoe 12,2
humle 30 min 7 g hallertau hersbrucker
humle 15 min 10g hersbrucker
humle 5 min 15g hersbrucker
Gjær rehydrert Saflager s 23 11,5 g
Gjæringstemp 10 grader 13 dager 2 dager diacetyl rast 20 grader romtemp.
Tilbake til 12 grader 7 dager
Deretter flasking med 74 g sukker til 10 liter.
10 dager karbonering på 18-20 grader.
Så kjøleskap
OG 1055 og Fg 1013 ca
Beste ølet så langt,har bare brygget 3 brygg med koking av humle osv
Men jeg synes det mangler litt fylde. Spørsmålet blir da;ved bruk av minimesk er det vel mulig å hente noe fylde ut av malt,men hvilken malt? spesialmalt,kara malt eller hva?
mengde?
Tips mottas med takk!
Kenneth!
Oppskriften jeg brukte (til 10 liter øl) 1,8 kg Muntons light maltekstrakt kokt i 70 minutt totalt,kokevolum 13 liter,endte opp med 10 liter brygg.
Litt kjedelig oppskrift kanskje,,,, :
Humle 60 min 5 g simcoe 12,2
humle 30 min 7 g hallertau hersbrucker
humle 15 min 10g hersbrucker
humle 5 min 15g hersbrucker
Gjær rehydrert Saflager s 23 11,5 g
Gjæringstemp 10 grader 13 dager 2 dager diacetyl rast 20 grader romtemp.
Tilbake til 12 grader 7 dager
Deretter flasking med 74 g sukker til 10 liter.
10 dager karbonering på 18-20 grader.
Så kjøleskap
OG 1055 og Fg 1013 ca
Beste ølet så langt,har bare brygget 3 brygg med koking av humle osv
Men jeg synes det mangler litt fylde. Spørsmålet blir da;ved bruk av minimesk er det vel mulig å hente noe fylde ut av malt,men hvilken malt? spesialmalt,kara malt eller hva?
mengde?
Tips mottas med takk!
Kenneth!