Oppskalering

Gard

 
Vurderer å oppskalere fra BIAB til kjøleboks-brygging og har i den sammenheng to spørsmål som jeg håper noen kan svare på...
1. Hvor stor kjølebag trenger jeg for å få ut 50 liter preboil vørter med malt til barley wine etc?
2. Kobbermanifold eller bazooka-filter? Tenker å starte med batch-sparging først...
 
Jeg kan gjøre et forsøk. Utregningene ligger vedlagt, så kan folk rette på det som eventuelt er feil :)

50 liter pre boil * 0,92 (antar 8% avkok) = 46L (volum etter 1 times kok)

46L *100 (antar 1.100 OG) = 4600 ("gravity points")

4600/(295*0,75) = 21 kg malt (da har jeg regnet med 75% utbytte)

Ved å putte 21 kg og mesketykkelse på 2,5L/kg inn i følgende kalkulator (can i mash it?):

http://www.rackers.org/calcs.shtml
Så får jeg at du trenger minst et volum på 56 Liter i kjøleboksen din :) Hvis du vil brygge kraftigere, bruke tynnere mesk eller har lavere utbytte trenger du mer plass.

Edit: regnefeil
 
21 kg malt x 4 = 84 liter som holder til kontinuerlig skylling.
Jeg vil si nermere 100 liter for batch-sparging.
Regner jeg 85% utbytte, 20 kg malt OG 1100
 
Tilbake
Topp