Oppbevaring av gjær i kjølskapet

Sam

 
har tidligere oppbevaret gjør i kjølspapet som skal gjenbrukes i plast container fra IKEA, men lokk som sitter lit løs på toppen. Det har fungert utmerkt.

Jeg kjøpte i går norges glass for å ersatte den plast boksen men fikk lit problemer.

Jeg la over gjæret etter å ha sterilisert glasset og satt på lokket, ca 75% full. Jeg satt den på kjøkkenbenken overnatt fordi jeg var usikker om gjæret skulle "koke over" i kjøskapet. Men det var akkurat det den gjorde på kjøkkenbenken.

Vil det samme skje når den er kald i kjølskapet? Har sett noen video på youtube der en oppbevarer gjæret i sånn norges glass med lokk tett på uten problem i kjølskapet...
 
Har aldri opplevd problemer med gjær i kjøleskap. Det er jo ikke allverden aktivitet (om noen) i den på så lave temperaturer.
 
Jeg bruker norgesglass, rett i kjøleskapet etter fylling.
Eneste er at det kan bli litt trykk i glasset første døgnet pga temperaturforskjeller på gjær og glass
 
Tilbake
Topp