OlaM
Norbrygg-medlem
Eg har aldri brygga porter før, og ynskjer å holda det så enkelt som mulig. Eg har tatt utgangspunkt i ca-oppskriftene på side 240 i How to brew (Palmer), og kapittelet om porter i Designing great beers (Daniels).
Palmer har følgjande utgangspunkt:
Base malt
half-pound caramel malt
half-pound dark caramel malt
half-pound chocolate malt
I følgje Daniels er det også veldig vanlig med Black patent, så eg har tatt med det.
Valg av humle og gjær er engelsk. Eg er usikker på mengde og tider for humla.
Eg set stor pris på alle tilbakemeldingar på oppskrifta, men ber om at dersom de kjem med endringsforslag blir det noko i vestbrygg sitt vareutvalg.
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com Recipe: Porter
Brewer: Ola M
Asst Brewer:
Style: Robust Porter
TYPE: All Grain
Taste: (30.0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 30.00 l
Post Boil Volume: 25.20 l
Batch Size (fermenter): 22.00 l
Bottling Volume: 20.49 l
Estimated OG: 1.058 SG
Estimated Color: 68.7 EBC
Estimated IBU: 50.6 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Est Mash Efficiency: 79.0 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5.00 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 1 85.5 %
0.25 kg Caramel/Crystal Malt - 150 EBC (150.0 EB Grain 2 4.3 %
0.25 kg Caramel/Crystal Malt -300 EBC (300.0 EBC Grain 3 4.3 %
0.25 kg Chocolate Malt (1175.0 EBC) Grain 4 4.3 %
0.10 kg Black (Patent) Malt (1450.0 EBC) Grain 5 1.7 %
50.00 g Challenger [8.00 %] - Boil 60.0 min Hop 6 41.5 IBUs
20.00 g Goldings, East Kent [4.50 %] - Boil 20.0 Hop 7 5.7 IBUs
20.00 g Goldings, East Kent [4.50 %] - Boil 10.0 Hop 10 3.4 IBUs
0.50 tsp Irish Moss (Boil 15.0 mins) Fining 8 -
0.50 tsp Yeast Nutrient (Boil 15.0 mins) Other 9 -
1.0 pkg London Ale (White Labs #WLP013) [35.49 m Yeast 11 -
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 5.85 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash Add 24.00 l of water at 72.2 C 67.0 C 60 min
Mash Out Add -0.00 l of water at 75.0 C 75.0 C 5 min
Sparge: Fly sparge with 10 l water at 75 C
Notes:
------
Created with BeerSmith 2 - http://www.beersmith.com -------------------------------------------------------------------------------------
Palmer har følgjande utgangspunkt:
Base malt
half-pound caramel malt
half-pound dark caramel malt
half-pound chocolate malt
I følgje Daniels er det også veldig vanlig med Black patent, så eg har tatt med det.
Valg av humle og gjær er engelsk. Eg er usikker på mengde og tider for humla.
Eg set stor pris på alle tilbakemeldingar på oppskrifta, men ber om at dersom de kjem med endringsforslag blir det noko i vestbrygg sitt vareutvalg.
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com Recipe: Porter
Brewer: Ola M
Asst Brewer:
Style: Robust Porter
TYPE: All Grain
Taste: (30.0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 30.00 l
Post Boil Volume: 25.20 l
Batch Size (fermenter): 22.00 l
Bottling Volume: 20.49 l
Estimated OG: 1.058 SG
Estimated Color: 68.7 EBC
Estimated IBU: 50.6 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Est Mash Efficiency: 79.0 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5.00 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 1 85.5 %
0.25 kg Caramel/Crystal Malt - 150 EBC (150.0 EB Grain 2 4.3 %
0.25 kg Caramel/Crystal Malt -300 EBC (300.0 EBC Grain 3 4.3 %
0.25 kg Chocolate Malt (1175.0 EBC) Grain 4 4.3 %
0.10 kg Black (Patent) Malt (1450.0 EBC) Grain 5 1.7 %
50.00 g Challenger [8.00 %] - Boil 60.0 min Hop 6 41.5 IBUs
20.00 g Goldings, East Kent [4.50 %] - Boil 20.0 Hop 7 5.7 IBUs
20.00 g Goldings, East Kent [4.50 %] - Boil 10.0 Hop 10 3.4 IBUs
0.50 tsp Irish Moss (Boil 15.0 mins) Fining 8 -
0.50 tsp Yeast Nutrient (Boil 15.0 mins) Other 9 -
1.0 pkg London Ale (White Labs #WLP013) [35.49 m Yeast 11 -
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 5.85 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash Add 24.00 l of water at 72.2 C 67.0 C 60 min
Mash Out Add -0.00 l of water at 75.0 C 75.0 C 5 min
Sparge: Fly sparge with 10 l water at 75 C
Notes:
------
Created with BeerSmith 2 - http://www.beersmith.com -------------------------------------------------------------------------------------