Heisann,
For å få kunne komme meg gjennom så mange brygg som mulig og høste maksimalt med erfaring vurderer jeg å begynne å brygge 10 liters batcher is stedet for de vanlige 20 liters batchene.
Når jeg leter rundt omkring etter oppskrifter så ser det ut som at de fleste er beregnet på 20 liter. Det jeg altså lurer på er om det er rett fram å gjøre om på disse oppskriftene? Kan jeg rett og slett dele allt på 2 (eller en eller annen %)?
eksempel:
20 liter
3000 g Lys DME
500 g Crystal Malt 80°L
60 g Northern Brewer (8,0%) - added during boil, boiled 60 min
60 g Amarillo (9,7%) - added during boil, boiled 15 min
40 g Amarillo (9,7%) - added during boil, boiled 5 min
50 g Amarillo (9,7%) - added dry to primary fermenter
1 pk Danstar Nottingham
Deler allt på 2:
10 liter
1500 g Lys DME
250 g Crystal Malt 80°L
30 g Northern Brewer (8,0%) - added during boil, boiled 60 min
30 g Amarillo (9,7%) - added during boil, boiled 15 min
20 g Amarillo (9,7%) - added during boil, boiled 5 min
25 g Amarillo (9,7%) - added dry to primary fermenter
1/2 pk Danstar Nottingham
Hva gjør man med gjærpakkene i et slikt tilfelle? Bruker man halve eller går det fint å bruke hele?
Kan en åpnet gjærpakke overleve noen uker i kjøleskapet?
På forhånd takk for hjelpen!!
For å få kunne komme meg gjennom så mange brygg som mulig og høste maksimalt med erfaring vurderer jeg å begynne å brygge 10 liters batcher is stedet for de vanlige 20 liters batchene.
Når jeg leter rundt omkring etter oppskrifter så ser det ut som at de fleste er beregnet på 20 liter. Det jeg altså lurer på er om det er rett fram å gjøre om på disse oppskriftene? Kan jeg rett og slett dele allt på 2 (eller en eller annen %)?
eksempel:
20 liter
3000 g Lys DME
500 g Crystal Malt 80°L
60 g Northern Brewer (8,0%) - added during boil, boiled 60 min
60 g Amarillo (9,7%) - added during boil, boiled 15 min
40 g Amarillo (9,7%) - added during boil, boiled 5 min
50 g Amarillo (9,7%) - added dry to primary fermenter
1 pk Danstar Nottingham
Deler allt på 2:
10 liter
1500 g Lys DME
250 g Crystal Malt 80°L
30 g Northern Brewer (8,0%) - added during boil, boiled 60 min
30 g Amarillo (9,7%) - added during boil, boiled 15 min
20 g Amarillo (9,7%) - added during boil, boiled 5 min
25 g Amarillo (9,7%) - added dry to primary fermenter
1/2 pk Danstar Nottingham
Hva gjør man med gjærpakkene i et slikt tilfelle? Bruker man halve eller går det fint å bruke hele?
Kan en åpnet gjærpakke overleve noen uker i kjøleskapet?
På forhånd takk for hjelpen!!