Takk for alle svar.
#
Lurte på om brødgjær konverterer stivelser(ikke det at jeg har tenkt å bruke det)?
#
Hva er forskjellen mellom lager og ale? Kun gjæren? Hva er isåfall safbrew s33?(lager er en gjær type som ligger på å gjærer på bunn en såkalt bunngjær?)
#
Alle vannløselige(?) sukkerarter(som stivelse, lange sukkerkjedene, korte sukkerkjedene, maltose, sukrose, fruktose, cellulose? , karamelliserte sukre , ...) påvirker gravitasjonen(OG, FG ...)?
#
Så final gravity i øl er alltid ca 0,25 * original gravity uansett om man bruker mørk eller lys maltekstrakt/mesk?
#
--------------------------------------
Har dere noen linker til tabeller man kan slå opp i for å måle alkohol prosenten ut ifra original gravity(OG) som er beregnet for øl? De tabellene jeg har er beregnet på vin som går ned til FG:1.000(regner jeg med iallfall).
Evtuelt For å måle alkoholen kan noen av disse formelene jeg har funnet brukes(det er ikke veldig viktig om alkoholen er 4,9 +- 0,2 %, det er mere forskjellen mellom abv 4,9 ± 2 %):
Jeg har søkt på internett og funnet:
Formell 1 :% Alcohol = ( (1.05 x (OG FG)) / FG) / 0.79
Formell 2 :% Alcohol = 1000*(OG FG) / 7.46 <-> ca 134*(OG FG)
Det blir litt klønete hvis FG er 0,25*OG da man må regne:
Feks med formell 2:
1000*(OG 0.25*OG) / 7.46 = ØA der ØA = ønsket alkohol prosent
<-> 750*OG/7.46=ØA
<-> ca OG = ØA/100
feks ØA=4,6 % -> X = OG = 0.046 ... Regner med at OG = 1.046 her.
... Det ble isåfall faktisk litt enklere og regne OG = final alkohol prosent
PS : Si fra hvis jeg er helt på jorde her.
--------------------------------------
#
Påvirker syreproduserende/(ikke alkohol produserende) bakterier som lactobacillus, acetobacter, enterobacter sukkernivået?
Feks hvis man fikk en infeksjon eller tilsatte lactobacillus ville da gravitasjonen falle når bakteriene spiste sukkeret?
#
Så vidt jeg har forstått innholder Humle stoffer som har hemmende effekt på spesielle arter av lactobacillus bakterier. Finnes det andre planter som innholder liknende stoffer og har liknende hemmende effekt?
Jens
#
Lurte på om brødgjær konverterer stivelser(ikke det at jeg har tenkt å bruke det)?
#
Hva er forskjellen mellom lager og ale? Kun gjæren? Hva er isåfall safbrew s33?(lager er en gjær type som ligger på å gjærer på bunn en såkalt bunngjær?)
#
Alle vannløselige(?) sukkerarter(som stivelse, lange sukkerkjedene, korte sukkerkjedene, maltose, sukrose, fruktose, cellulose? , karamelliserte sukre , ...) påvirker gravitasjonen(OG, FG ...)?
#
Så final gravity i øl er alltid ca 0,25 * original gravity uansett om man bruker mørk eller lys maltekstrakt/mesk?
#
--------------------------------------
Har dere noen linker til tabeller man kan slå opp i for å måle alkohol prosenten ut ifra original gravity(OG) som er beregnet for øl? De tabellene jeg har er beregnet på vin som går ned til FG:1.000(regner jeg med iallfall).
Evtuelt For å måle alkoholen kan noen av disse formelene jeg har funnet brukes(det er ikke veldig viktig om alkoholen er 4,9 +- 0,2 %, det er mere forskjellen mellom abv 4,9 ± 2 %):
Jeg har søkt på internett og funnet:
Formell 1 :% Alcohol = ( (1.05 x (OG FG)) / FG) / 0.79
Formell 2 :% Alcohol = 1000*(OG FG) / 7.46 <-> ca 134*(OG FG)
Det blir litt klønete hvis FG er 0,25*OG da man må regne:
Feks med formell 2:
1000*(OG 0.25*OG) / 7.46 = ØA der ØA = ønsket alkohol prosent
<-> 750*OG/7.46=ØA
<-> ca OG = ØA/100
feks ØA=4,6 % -> X = OG = 0.046 ... Regner med at OG = 1.046 her.
... Det ble isåfall faktisk litt enklere og regne OG = final alkohol prosent
PS : Si fra hvis jeg er helt på jorde her.
--------------------------------------
#
Påvirker syreproduserende/(ikke alkohol produserende) bakterier som lactobacillus, acetobacter, enterobacter sukkernivået?
Feks hvis man fikk en infeksjon eller tilsatte lactobacillus ville da gravitasjonen falle når bakteriene spiste sukkeret?
#
Så vidt jeg har forstått innholder Humle stoffer som har hemmende effekt på spesielle arter av lactobacillus bakterier. Finnes det andre planter som innholder liknende stoffer og har liknende hemmende effekt?
Jens