har lenge gått med en tanke i magen om å lage en slags hybrid mellom øl og cider. Planen er å lage en vørter for så å blande den med eplejuice av aller billigste sort.
Tenker dette blir noen tester, men aller først ser jeg for meg et slags 50/50 forhold der en batch gjæres med typ us-05 og den andre med enten cidergjær eller champagnegjær.
Tenker å holde lav humleprofil (ordspill!), der nelson sauvin og hallertau blanc brukes.
Nå vet jeg jo egentlig at man bør bruke eplejuice av høyeste kvalitet, men siden dette for min del er relativt uprøvd, håper jeg det skal funke med noe first price-greier. Ser på forumet at mange er happy med cider på dette.
Noen som har innspill på blandingsforhold/gjærtype/humleprofil eller øvrige tips?
Og bare for å være sikker: juice fra konsentrat bør ikke være et problem?
Tenker dette blir noen tester, men aller først ser jeg for meg et slags 50/50 forhold der en batch gjæres med typ us-05 og den andre med enten cidergjær eller champagnegjær.
Tenker å holde lav humleprofil (ordspill!), der nelson sauvin og hallertau blanc brukes.
Nå vet jeg jo egentlig at man bør bruke eplejuice av høyeste kvalitet, men siden dette for min del er relativt uprøvd, håper jeg det skal funke med noe first price-greier. Ser på forumet at mange er happy med cider på dette.
Noen som har innspill på blandingsforhold/gjærtype/humleprofil eller øvrige tips?
Og bare for å være sikker: juice fra konsentrat bør ikke være et problem?