Jeg har slitt med dette med oksygen i vørteren.
Jeg bruker nå oksygentliførsel fra en akvariepumpe og slik at luften presses ut gjennom en liten pimpsten. Jeg støter da på følgende, sikkert velkjente problem; at når luftboblene bruser gjennom vørteren, ja så bruser det også opp veldig mye skum. Så mye skum blir det av dette, at jeg anser det som praktisk umulig å lufte vørteren på denne måten.
Jeg har derfor tenkt på følgende to, mulige løsninger:
1) Feste en liten klemme til luftslangen og redusere luftustlippet betraktelig slik at det bare kommer feks én boble per fem sekunder. Så kan heller luften stå på et halvt døgn e.l..
2) Lufte vørteren i kokekaret under nedkjølingen. MEN, risikere man da oksydert smak på vørteren? Må man eventuelt vente til vørteren er kommet under en viss temperatur før man iverksetter dette?
Inspill på dette eller andre forslag mottas med takk!
Jeg bruker nå oksygentliførsel fra en akvariepumpe og slik at luften presses ut gjennom en liten pimpsten. Jeg støter da på følgende, sikkert velkjente problem; at når luftboblene bruser gjennom vørteren, ja så bruser det også opp veldig mye skum. Så mye skum blir det av dette, at jeg anser det som praktisk umulig å lufte vørteren på denne måten.
Jeg har derfor tenkt på følgende to, mulige løsninger:
1) Feste en liten klemme til luftslangen og redusere luftustlippet betraktelig slik at det bare kommer feks én boble per fem sekunder. Så kan heller luften stå på et halvt døgn e.l..
2) Lufte vørteren i kokekaret under nedkjølingen. MEN, risikere man da oksydert smak på vørteren? Må man eventuelt vente til vørteren er kommet under en viss temperatur før man iverksetter dette?
Inspill på dette eller andre forslag mottas med takk!