Hei
Jeg brygga 60 liter påskeøl, basert på belgisk gjær og uten tørrhumling. Jeg tappet først 40 liter på fat, det var helt strålende.
Rutinene mine er å fylle fatene med starsan, blåse ut starsan med CO2, det gjorde jeg på de 2 første fatene. På det siste fatet tenkte jeg å spare noen liter Co2 og purget bare fatet, jeg fyllte også fatet helt fullt, men se resultatet nederst, samme øl! Oksidasjon. Er det mulig? Hvor lite oksygen skal til for å oksidere 20 liter øl som ikke er tørrhumlet?

Sykt kjipt da jeg ga bort 20 liter og har tømt 20 liter selv, de siste 20 står igjen men har nok oksidert seg skikkelig og går nok rett i toalettet.
Jeg brygga 60 liter påskeøl, basert på belgisk gjær og uten tørrhumling. Jeg tappet først 40 liter på fat, det var helt strålende.
Rutinene mine er å fylle fatene med starsan, blåse ut starsan med CO2, det gjorde jeg på de 2 første fatene. På det siste fatet tenkte jeg å spare noen liter Co2 og purget bare fatet, jeg fyllte også fatet helt fullt, men se resultatet nederst, samme øl! Oksidasjon. Er det mulig? Hvor lite oksygen skal til for å oksidere 20 liter øl som ikke er tørrhumlet?

Sykt kjipt da jeg ga bort 20 liter og har tømt 20 liter selv, de siste 20 står igjen men har nok oksidert seg skikkelig og går nok rett i toalettet.