Hei.
Jeg har rotet meg inn i ølbryggeverdenen, og har foreløpig bare et brygg bak meg. Det hele ble gjort uten store kunnskaper, eller oppskrifter, men resultatet ble overraskende greit. Og med et helt greit resultat baser på tilfeldigheter, tenkte jeg at da må jo resultatet bli veldig bra etter at jeg har satt meg litt inn i øllets mysterier!
Derfor skal jeg til uken sette mitt andre brygg, et India Pale Ale, og i den forbindelse kunne jeg trenge noen innspill på et par ting:
1. Gjæringstemperatur: Jeg har en kjellerbod som måler en temperatur på 17 / 18 grader, konstant, og jeg lurte på om dette var grei temp til å gjære en IPA? har lest her at noen mener at så lenge temperaturen er mellom 15 og 20 grader så funker det, mens andre skriver det bør ligge på 20/21. Innspill?
2. Oppskrift: Jeg vil som sagt brygge en IPA som er litt lettdrikkelig, og bruker ekstrakt. Er denne oppskriften grei å bruke til en 25 liters batch?
3600 g Liquid Light Extract
0650 g Liquid Amber Extract
15 g. Cascade & 15 g Ammarillo (pellets) boiled 60 minutes.
10 g. Cascade & 10 g Ammarillo (pellets) boiled 10 minutes.
10 g. Cascade & 10 g Ammarillo (pellets) boiled 5 minutes.
20 g. Cascade & 20 g Ammarillo (pellets) boiled 1 minutes.
20 g. Cascade & 20 g Ammarillo (pellets) Tørrhumling
Ser dette greit ut? Hva slags gjær bør jeg bruke? Og bør det tilsettes ekstra sukker?
Jeg satser på OG på rundt 1060 og en IBU på rundt 50.. Er dette oppnåelig med de overnevnte faktorer tatt i beregning?
Som dere sikkert skjønner er jeg relativt grønn når det gjelder dette, så alle svar og tips mottas med takk!
Jeg har rotet meg inn i ølbryggeverdenen, og har foreløpig bare et brygg bak meg. Det hele ble gjort uten store kunnskaper, eller oppskrifter, men resultatet ble overraskende greit. Og med et helt greit resultat baser på tilfeldigheter, tenkte jeg at da må jo resultatet bli veldig bra etter at jeg har satt meg litt inn i øllets mysterier!
Derfor skal jeg til uken sette mitt andre brygg, et India Pale Ale, og i den forbindelse kunne jeg trenge noen innspill på et par ting:
1. Gjæringstemperatur: Jeg har en kjellerbod som måler en temperatur på 17 / 18 grader, konstant, og jeg lurte på om dette var grei temp til å gjære en IPA? har lest her at noen mener at så lenge temperaturen er mellom 15 og 20 grader så funker det, mens andre skriver det bør ligge på 20/21. Innspill?
2. Oppskrift: Jeg vil som sagt brygge en IPA som er litt lettdrikkelig, og bruker ekstrakt. Er denne oppskriften grei å bruke til en 25 liters batch?
3600 g Liquid Light Extract
0650 g Liquid Amber Extract
15 g. Cascade & 15 g Ammarillo (pellets) boiled 60 minutes.
10 g. Cascade & 10 g Ammarillo (pellets) boiled 10 minutes.
10 g. Cascade & 10 g Ammarillo (pellets) boiled 5 minutes.
20 g. Cascade & 20 g Ammarillo (pellets) boiled 1 minutes.
20 g. Cascade & 20 g Ammarillo (pellets) Tørrhumling
Ser dette greit ut? Hva slags gjær bør jeg bruke? Og bør det tilsettes ekstra sukker?
Jeg satser på OG på rundt 1060 og en IBU på rundt 50.. Er dette oppnåelig med de overnevnte faktorer tatt i beregning?
Som dere sikkert skjønner er jeg relativt grønn når det gjelder dette, så alle svar og tips mottas med takk!