Hei
Har noen nybegynner spørsmål angående vårt første brygg som ble satt på Beer Brew 30-3. Øltypen Pale Ale ble jomfru brygget vårt.
( http://www.olbrygging.no/butikk/pale-ale.html )
Lurer enkelt og greit hvor lenge det skal stå til gjæring? Har lest litt rundt at det er normalt at det skal gjære i 14 dager. Har også lest at en del bruker et Hydrometer(?) er det noe som er et must for å ha kontroll på gjæringsprosessen? og hvor får man evt kjøpt det?
Og er det noen forskjell på gjæringsprosessen til http://www.olbrygging.no/butikk/morkt-bokkoel.html / http://www.olbrygging.no/butikk/bayer.html ? (Mørk bokkøl og Bayer) Da det står oppgitt at det skal gjæres i 8-12 grC.
Er det noe måte og unngå grums i flaskene etter at det er tapet over etter gjæringsprosessen? Evt noen måte å få "minst mulig" grums i flaskene på?
Så var det lagringsprosessen etter at de er tapet på flasker. Disse bør stå i romtemperatur i 1-2 uker og så settes kjølig? Har ikke tilgang til noe kaldt rom utenom en bu (utetemp og kamp komme frost der) Kan de stå i romtemperatur hele tiden for å så evt settes i kjøpeskap før drikking? Eller kan dette skade prosessen på noe vis?
På forhand takk!
Har noen nybegynner spørsmål angående vårt første brygg som ble satt på Beer Brew 30-3. Øltypen Pale Ale ble jomfru brygget vårt.
( http://www.olbrygging.no/butikk/pale-ale.html )
Lurer enkelt og greit hvor lenge det skal stå til gjæring? Har lest litt rundt at det er normalt at det skal gjære i 14 dager. Har også lest at en del bruker et Hydrometer(?) er det noe som er et must for å ha kontroll på gjæringsprosessen? og hvor får man evt kjøpt det?
Og er det noen forskjell på gjæringsprosessen til http://www.olbrygging.no/butikk/morkt-bokkoel.html / http://www.olbrygging.no/butikk/bayer.html ? (Mørk bokkøl og Bayer) Da det står oppgitt at det skal gjæres i 8-12 grC.
Er det noe måte og unngå grums i flaskene etter at det er tapet over etter gjæringsprosessen? Evt noen måte å få "minst mulig" grums i flaskene på?
Så var det lagringsprosessen etter at de er tapet på flasker. Disse bør stå i romtemperatur i 1-2 uker og så settes kjølig? Har ikke tilgang til noe kaldt rom utenom en bu (utetemp og kamp komme frost der) Kan de stå i romtemperatur hele tiden for å så evt settes i kjøpeskap før drikking? Eller kan dette skade prosessen på noe vis?
På forhand takk!