Førstkommende helg skal jeg brygge mitt 20. all grain brygg.
Jeg har tenk å bruke både einerlåg og røykmalt, men har ingen erfaring med noen av delene.
Planen er å høste einerkvister på fredags ettermiddag.
Tar kun toppene. Mener å ha lest at man bør unngå for tjukk kvist, for ikke å få for mye harpiks.
Skuddene skal kokes sammen med meskevannet. Siler av logen og mesker med den.
Tenkte å bruke .
8 kg pilsnermalt
4 kg bamberg røykmalt
3 kg caramunic.
1 kg munchenermalt.
Enstegsmesking på 66 - 67 C.
Ønsker en del restsødme.
Siler av 65 liter og koker inn til 60.
Bør da havne på ca 7%.
Har i det siste brukt Nottingham Danstar tørrgjær.
Min erfaring er at den gjærer veldig langt ned.
Var nede i 1002 på et brygg med rein pilsnermalt, men det var lav mesketemperatur.
IBU var forresten på 59 på det ølet, og alkoholstyrken på 6,1%
Av humle har jeg diverse rester. Både engelske og kontinentale.
Det blir sannsynligvis ei eventyrblanding med en IBU mellom 35 0g 40.
Dette er nok høyt sammenliknet med norsk tradisjonsbrygg, men hvis jeg får den sødmen jeg ønsker meg så må det være såpass.
Er det noen som har erfaringer med røykmalt og/eller eienrlog, evt. syspunkter på resepten?
Egil B.
Jeg har tenk å bruke både einerlåg og røykmalt, men har ingen erfaring med noen av delene.
Planen er å høste einerkvister på fredags ettermiddag.
Tar kun toppene. Mener å ha lest at man bør unngå for tjukk kvist, for ikke å få for mye harpiks.
Skuddene skal kokes sammen med meskevannet. Siler av logen og mesker med den.
Tenkte å bruke .
8 kg pilsnermalt
4 kg bamberg røykmalt
3 kg caramunic.
1 kg munchenermalt.
Enstegsmesking på 66 - 67 C.
Ønsker en del restsødme.
Siler av 65 liter og koker inn til 60.
Bør da havne på ca 7%.
Har i det siste brukt Nottingham Danstar tørrgjær.
Min erfaring er at den gjærer veldig langt ned.
Var nede i 1002 på et brygg med rein pilsnermalt, men det var lav mesketemperatur.
IBU var forresten på 59 på det ølet, og alkoholstyrken på 6,1%
Av humle har jeg diverse rester. Både engelske og kontinentale.
Det blir sannsynligvis ei eventyrblanding med en IBU mellom 35 0g 40.
Dette er nok høyt sammenliknet med norsk tradisjonsbrygg, men hvis jeg får den sødmen jeg ønsker meg så må det være såpass.
Er det noen som har erfaringer med røykmalt og/eller eienrlog, evt. syspunkter på resepten?
Egil B.