Eg har da fått montert min kegorator som eg kjøpte på Olbrygging.no
Det første eg gjorde var å sett inn eit fat IPA som eg har hatt stående fylt siden september men ikkje brukt siden eg ikkje hadde kjøle muligheter før tideligere i uka.
En ting som var veldig tydelig var at eg ikkje hadde gjort nok research i forkant, men gjorde ting litt kjapt i svingene. Resultatet var "bare skum" og en ettersmak av "vaskemiddel". Eg har eit par ideer om hvorfor, og også mulige løsningsforslag, hva trur dere?
1. ølet var gjæret på 20C og primet med 8g/l sukker (det er det eg bruker på flasker) det burde gi omtrent 2,8 vol CO2? 0.88 frå restgjæring og 2 frå priming sukkeret
2. For renslighetens skyld kjørte eg gjennom med starsan løsning før eg koblet til fatet, men det var fortsatt starsan i slangen når eg koblet den til.
3. eg satt på eit trykk som på ca 0,7-1 bar, kjøleskapet var MYE kaldere enn eg trodde da eg la inn ein termostat (ca 2 grader)
Derfor trur eg at skummet er eit resultat av for høgt trykk på fatet (selv om 2.8 ikkje virker så heftig på IPA), løsningen må derfor være å koble fra gassen, tappe av gass, og gjenta dette over tid for å få ned trykket. Evt kan starsan være med på å lage skummet, her må eg rett og slett "ofre" det ølet som er på dette fatet for å "skylle gjennom" slangen til skummet går ned. Dette forklarer også hvorfor der er en bismak av metallisk vaskemiddel.
Ellers så ser eg at de slangene som er i skapet er ganske korte det kan vel føre til at eg bør bruke eit ganske lavt trykk, og leke meg med skumdempingsventilen på tappen. Tar gjerne imot andre råd om noen har noe smart å komme med
Det første eg gjorde var å sett inn eit fat IPA som eg har hatt stående fylt siden september men ikkje brukt siden eg ikkje hadde kjøle muligheter før tideligere i uka.
En ting som var veldig tydelig var at eg ikkje hadde gjort nok research i forkant, men gjorde ting litt kjapt i svingene. Resultatet var "bare skum" og en ettersmak av "vaskemiddel". Eg har eit par ideer om hvorfor, og også mulige løsningsforslag, hva trur dere?
1. ølet var gjæret på 20C og primet med 8g/l sukker (det er det eg bruker på flasker) det burde gi omtrent 2,8 vol CO2? 0.88 frå restgjæring og 2 frå priming sukkeret
2. For renslighetens skyld kjørte eg gjennom med starsan løsning før eg koblet til fatet, men det var fortsatt starsan i slangen når eg koblet den til.
3. eg satt på eit trykk som på ca 0,7-1 bar, kjøleskapet var MYE kaldere enn eg trodde da eg la inn ein termostat (ca 2 grader)
Derfor trur eg at skummet er eit resultat av for høgt trykk på fatet (selv om 2.8 ikkje virker så heftig på IPA), løsningen må derfor være å koble fra gassen, tappe av gass, og gjenta dette over tid for å få ned trykket. Evt kan starsan være med på å lage skummet, her må eg rett og slett "ofre" det ølet som er på dette fatet for å "skylle gjennom" slangen til skummet går ned. Dette forklarer også hvorfor der er en bismak av metallisk vaskemiddel.
Ellers så ser eg at de slangene som er i skapet er ganske korte det kan vel føre til at eg bør bruke eit ganske lavt trykk, og leke meg med skumdempingsventilen på tappen. Tar gjerne imot andre råd om noen har noe smart å komme med