Rune81 skrev:
Så får får vi se åssen det går... Tilsatte en dæsj Nottingham tørrgjær..
Jeg prøver etter beste evne å forstå og lage denne øllen. Tror jeg har funnet ut av det meste men dette med Nottingham tørrgjær ble jeg usikker på. Hva menes her. Røres den inn i vørter sammen med sukkerlaken rett før flasking for å få karbonering? En dæsj er det kanskje en halv pakke på ca 20l :roedme:
Noe humle skal etter det jeg forstå i under kjøling når den passerer 80 grader. Den skal kjøles med whirlpool, det vil si at denne humla er med i vørteren kun fra 80 grader til 20 og ikke med over i gjæringskar? Har jeg forstått det riktig tro?
Har BB30 den takler sånn ca 7kg. Her er over 13 kg malt. Hvordan bør jeg gjøre det. Bør jeg legge inn halv batch i Beersmith og kjøre mesk i to omganger med det vannet som er foreslått? Samle, koke og følge humleskjema?
Dette er det jeg er kommet frem til etter å ha lest tråden og korrigert etter beste evne:
Nøgne Ø #500 klone
Imperial IPA
Type: All Grain Date: 18.02.2013
Batch Size (fermenter): 24,00 l Brewer: Hans Einar
Boil Size: 34,83 l Asst Brewer:
Boil Time: 90 min Equipment: BeerBrew30
End of Boil Volume 28,08 l Brewhouse Efficiency: 60,00 %
Final Bottling Volume: 22,00 l Est Mash Efficiency 67,5 %
Fermentation: Ale, Single Stage Taste Rating(out of 50): 30,0
Taste Notes: Humling av PreBoil skal tilsettes på 80 grader under kjøling.
Angående gjæring så skulle den holdes på 20 grader. Ikke under 19 grader.
62 grader i 90min og null utmesk. Ikke skylling...
Karboner med 6g/l. 29 °C 29 °C, i 5 dager
Ingredients
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
9,04 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 67,0 %
1,48 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 2 11,0 %
1,48 kg Rye Malt (9,3 EBC) Grain 3 11,0 %
1,48 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 4 11,0 %
50,00 g Pacific Gem [15,00 %] - First Wort 0,0 min Hop 5 0,0 IBUs
50,00 g Simcoe [13,00 %] - First Wort 0,0 min Hop 6 0,0 IBUs
60,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 90,0 min Hop 7 59,4 IBUs
37,50 g Chinook [13,00 %] - Boil 90,0 min Hop 8 37,1 IBUs
35,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 5,0 min Hop 9 5,0 IBUs
35,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 5,0 min Hop 10 6,5 IBUs
50,00 g Chinook [13,00 %] - Dry Hop 4,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
50,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Dry Hop 4,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
Beer Profile
Est Original Gravity: 1,104 SG Measured Original Gravity: 1,046 SG
Est Final Gravity: 1,026 SG Measured Final Gravity: 1,010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 10,4 % Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Bitterness: 107,9 IBUs Calories: 427,1 kcal/l
Est Color: 19,3 EBC
Mash Profile
Mash Name: Single Infusion, Light Body, No Mash Out Total Grain Weight: 13,50 kg
Sparge Water: 14,60 l Grain Temperature: 22,2 C
Sparge Temperature: 75,6 C Tun Temperature: 22,2 C
Adjust Temp for Equipment: TRUE Mash PH: 5,20
Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mesk Add 33,75 l of water and heat to 62,0 C over 2 min 62,0 C 90 min
Sparge Step: Fly sparge with 14,60 l water at 75,6 C
Mash Notes: Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).
Carbonation and Storage
Carbonation Type: Bottle Volumes of CO2: 2,3
Pressure/Weight: 129,40 g Carbonation Used: Bottle with 129,40 g Corn Sugar
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C Age for: 30,00 days
Fermentation: Ale, Single Stage Storage Temperature: 18,3 C