Hei,
Har laget 4 batcher (3 BIAB og 1 fra ekstrakt).
Problemet er at OG blir veldig lav. Av de 3 BIAB batchene har jeg målt følgende:
1029
1031
1040
I oppskriften står det at OG skal være 1058.
Den første batchen var mesketemperaturen veldig ustabil, så jeg trodde det var problemet. Men i de andre batchene har temperaturen vært veldig stabil, 64 grader i 1 time. Jeg lar den ligge helt i ro.
For å skylle ut meskeposen har jeg gjort følgende: Lagt det i et gjæringskar med kran, slik at det renner ned i kjelen. Har helt over vann på rundt 73 grader.
Så til spørsmålene:
- Skal man røre noe i meskeposen under meskingen?
- Under skyllingen, bør jeg åpne posen og skylle gjennom den?
- Hvordan bør forholdet mellom vannet være? Jeg lager 30 liters batcher. Hvor mye vann bør jeg ha i kjelen under mesking og hvor mye bør jeg skylle med? (har 36 liters kjele).
Og til slutt litt annet enn mesking:
Etter gjæringen er over, og man har flasket ølet - hva slags temperatur skal flaskene oppbevares på og hvor lenge? (IPA).
Kan de settes direkte i kjøleskap etter denne perioden eller må de kjøles ned gradvis?
Har laget 4 batcher (3 BIAB og 1 fra ekstrakt).
Problemet er at OG blir veldig lav. Av de 3 BIAB batchene har jeg målt følgende:
1029
1031
1040
I oppskriften står det at OG skal være 1058.
Den første batchen var mesketemperaturen veldig ustabil, så jeg trodde det var problemet. Men i de andre batchene har temperaturen vært veldig stabil, 64 grader i 1 time. Jeg lar den ligge helt i ro.
For å skylle ut meskeposen har jeg gjort følgende: Lagt det i et gjæringskar med kran, slik at det renner ned i kjelen. Har helt over vann på rundt 73 grader.
Så til spørsmålene:
- Skal man røre noe i meskeposen under meskingen?
- Under skyllingen, bør jeg åpne posen og skylle gjennom den?
- Hvordan bør forholdet mellom vannet være? Jeg lager 30 liters batcher. Hvor mye vann bør jeg ha i kjelen under mesking og hvor mye bør jeg skylle med? (har 36 liters kjele).
Og til slutt litt annet enn mesking:
Etter gjæringen er over, og man har flasket ølet - hva slags temperatur skal flaskene oppbevares på og hvor lenge? (IPA).
Kan de settes direkte i kjøleskap etter denne perioden eller må de kjøles ned gradvis?