[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Holmn Graa Havrestaut
Øltype: Oatmeal Stout
Antall poeng i konkurransen: 44,00 av 50
OG: 1060
FG: 1017
Farve (beregnet): 72 EBC
Beregnet bitter: 30 IBU
Vørtermengde: 75 l
Sluttvolum: 70 l
Malt & sukker
13500 gram 63 % Pale malt 6 EBC
3000 gram 14 % Havregryn ? EBC
1500 gram 7 % Caramunchen 120 EBC
500 gram 2,3 % Sjokolademalt 800 EBC
500 gram 2,3 % Rista Bygg 1100 EBC
500 gram 2,3 % Sartmalt 1200 EBC
2000 gram 9 % Lys fl. extract 20 EBC
Vann
45 l til innmesking
70 l til skylling
Meskeskjema
60 min 67 °C
Kommentar til mesking: Havregryna ble ristet gyllenbrune i stekeovn 2 uker i forveien
Humle
200 gram East Kent Golding Hel 5 %-alfa 60 min
100 gram East Kent Golding Hel 5 %-alfa 30 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1084 Flytende 2 pk
Kommentar til gjær: 5 liter starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 14 dager ved 18 °C
Modning/sekundærgjæring 14 dager ved 10 °C
Lagring 7 dager ved 4 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: - Velg -
CO2: Naturlig
Bryggedato: 8.12.2007
Tappedato: 13.01.2008
Kommentar: [/tt]
Navn på brygget: Holmn Graa Havrestaut
Øltype: Oatmeal Stout
Antall poeng i konkurransen: 44,00 av 50
OG: 1060
FG: 1017
Farve (beregnet): 72 EBC
Beregnet bitter: 30 IBU
Vørtermengde: 75 l
Sluttvolum: 70 l
Malt & sukker
13500 gram 63 % Pale malt 6 EBC
3000 gram 14 % Havregryn ? EBC
1500 gram 7 % Caramunchen 120 EBC
500 gram 2,3 % Sjokolademalt 800 EBC
500 gram 2,3 % Rista Bygg 1100 EBC
500 gram 2,3 % Sartmalt 1200 EBC
2000 gram 9 % Lys fl. extract 20 EBC
Vann
45 l til innmesking
70 l til skylling
Meskeskjema
60 min 67 °C
Kommentar til mesking: Havregryna ble ristet gyllenbrune i stekeovn 2 uker i forveien
Humle
200 gram East Kent Golding Hel 5 %-alfa 60 min
100 gram East Kent Golding Hel 5 %-alfa 30 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1084 Flytende 2 pk
Kommentar til gjær: 5 liter starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 14 dager ved 18 °C
Modning/sekundærgjæring 14 dager ved 10 °C
Lagring 7 dager ved 4 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: - Velg -
CO2: Naturlig
Bryggedato: 8.12.2007
Tappedato: 13.01.2008
Kommentar: [/tt]