..og trenger littegranne hjelp fra dere som vet mer enn meg.
Jeg sikter mot en ale uten for mye bittherhet, men med mer fokus på maltet. Jeg lurer derfor på hvordan man regner seg frem til mengde humle for en gitt IBU. Jeg er ikke god i matte, og vet ikke hvordan man snur IBU formelen. Er ute etter en IBU på rundt 30.
Jeg har valgt to typer humle for et brygg med et ferdig volum på 25,5 liter.
Jeg synes 70% Tetnager pellet 4.1% alpha som bitterhumle, og 30% East Kent Golding som smaks- og aromahumle høres bra ut.
Innspill?
Et annet spørsmål som melder seg er: Hvordan kan man best mulig forhåndsberegne OG på et brygg? Finnes det en formel for dette, eller må man måle under meskingen til man oppnår ønsket OG?
På forhånd takk for svar folkens!
Jeg sikter mot en ale uten for mye bittherhet, men med mer fokus på maltet. Jeg lurer derfor på hvordan man regner seg frem til mengde humle for en gitt IBU. Jeg er ikke god i matte, og vet ikke hvordan man snur IBU formelen. Er ute etter en IBU på rundt 30.
Jeg har valgt to typer humle for et brygg med et ferdig volum på 25,5 liter.
Jeg synes 70% Tetnager pellet 4.1% alpha som bitterhumle, og 30% East Kent Golding som smaks- og aromahumle høres bra ut.
Innspill?
Et annet spørsmål som melder seg er: Hvordan kan man best mulig forhåndsberegne OG på et brygg? Finnes det en formel for dette, eller må man måle under meskingen til man oppnår ønsket OG?
På forhånd takk for svar folkens!