My Antonia - gjær + kommenterarer til oppskrift

Hei.

Har lyst å lage en My Antonia like Imperial Pils i helgen.

Oppskriften foreslår Wyeast's Bohemian Lager gjær. Denne virker det som er ganske umulig å få tak i her i landet fortiden.
Er det noen som har noen gode forslag til alternativer?
Eller kjenner noen til noen som har denne gjæren (som ikke ble produsert i mai).


Oppskriften satt sammen fra div poster på homebrewtalk:

16lbs Ger. Pils
1lbs CaraPils

2oz Saaz @ 60
2oz Saaz @ 30
2oz Warrior @ 10
2oz Simcoe @ 0


Mashed at 154 (67,8c) for 60 minutes
Mashout at 168 (75,6C)

Fermented at 50 - 10C
Diacytel rest at 63 - 17,2C
Conditioned at 38 - 3,3

brewed on 5/19/11, OG 1.072,
FG achieved on 5/31 at 1.019,
diacytel rest for three days then secondary for 3 weeks, put it on gas and tapped it right after.
Skriver senere at den bør lagres en del lengre.

Må sikkert juster litt, men dette er i alle fall utgangspunktet.
Litt usikker på om jeg skal tilsette litt humle hvert 5 min, for å simulere "kontinuerlig humling".
Forslag?

Hilsen

Endre
 
Du kan bruke f.eks. White Labs WLP820, WLP830, WLP833, Wyeast 2206 eller2487 i stedet. Det er ikke så voldsomt viktig.
 
Takk for tipsene Gahr.

Hvor mye gjær bør jeg ha?
Har bestilt to rør. Dersom jeg lager en starter på 1-2 liter med disse, er dette greit til 23-25 liter?
 
Det vil komme an på vørtestyrke, alder på gjær og antall rør du har i utgangspunktet. Bruk MrMalty for å beregne: http://www.mrmalty.com/calc/calc.html
 
EndreS skrev:
Hei.

Har lyst å lage en My Antonia like Imperial Pils i helgen.

Oppskriften foreslår Wyeast's Bohemian Lager gjær. Denne virker det som er ganske umulig å få tak i her i landet fortiden.
Er det noen som har noen gode forslag til alternativer?
Eller kjenner noen til noen som har denne gjæren (som ikke ble produsert i mai).


Oppskriften satt sammen fra div poster på homebrewtalk:

16lbs Ger. Pils
1lbs CaraPils

2oz Saaz @ 60
2oz Saaz @ 30
2oz Warrior @ 10
2oz Simcoe @ 0


Mashed at 154 (67,8c) for 60 minutes
Mashout at 168 (75,6C)

Fermented at 50 - 10C
Diacytel rest at 63 - 17,2C
Conditioned at 38 - 3,3

brewed on 5/19/11, OG 1.072,
FG achieved on 5/31 at 1.019,
diacytel rest for three days then secondary for 3 weeks, put it on gas and tapped it right after.
Skriver senere at den bør lagres en del lengre.

Må sikkert juster litt, men dette er i alle fall utgangspunktet.
Litt usikker på om jeg skal tilsette litt humle hvert 5 min, for å simulere "kontinuerlig humling".
Forslag?

Hilsen

Endre




http://bryggeland.no/2124-bohemian-lager-wyeast.html
 
White Labs WLP830 er samme gjær. Ellers kan du f.eks. Bruke WLP833, det er en meget solid lagergjær (min klare favoritt).
 
Tilbake
Topp