Hei..
Her er starten på mitt første garasjebryggeri.
Jeg bruker gamle vvs beredere, og jeg går for gass til å varme de opp med.
Når det gjelder kokekar/varmtvannstank så er det 2 vvs beredere der den ene brukes som varmeskjold og den andre brukes som kokekar ca 120 liter.
Den andre er mitt meskekar, den er laget på samme måte men det er ikke huller i toppen, planen er å isolere imellom de to karene, enten med skum eller 2 cm Rockwool. Her er det en åpning på ca 3 cm.
Gassen har en kapasitet på 87KW, så det er sikkert ikke for lite. Den er modifisert ved at en lager en vinkel på 90grader som en sølvlodder på. I utgangspunktet så er den rett og egner seg derfor lite.
I tillegg er det sveiset på en massiv jernbit for å få litt ekstra tyngde, under den er det en 1 cm kant som passer oppi et spor under kokekaret.
Jeg har brukt ideer fra krabbe/rekekokere som er blandet sammen med hva jeg har lest meg til på internett om bryggeutstyr.
Ellers så har jeg startet å lage et kokekar/varmtvannstank på 150 liter som kommer til å være lik til den andre men litt større. Planen er å kunne lage fra 50 til 150 liter omgangen.
Dette er jeg litt usikker på:
Blir meskekaret blir for høyt (1m)? Kan jeg utnytte volumet helt ut. Jeg er redd for at "kaka" blir for høy og at jeg får problemer med god gjennomstrømming.
Er også litt usikker på hvordan jeg skal lage "falsk bunn" skal jeg lage en plate som dekker hele bunnen med mange huller i ,eller skal jeg skjære og fordele 5-10 cm lange spor på 1 mm bredde.
Bør jeg bruke termometere som jeg putter neddi vannet/mesken manuelt ,eller om jeg skal lage fastmonterte termometere?
Dette er ihvertfall så langt jeg er kommet til nå.
Jeg ønsker gode råd fra andre som har laget slik oppsett før meg.
(Jeg har aldri brygget før, bortsett fra da jeg var liten og var med min onkel som jobber som ølbrygger på Ringnes. Men da drakk jeg bare brus og følte ikke med på hva kan gjorde.)
Mvh Ramsvatn
Her er starten på mitt første garasjebryggeri.
Jeg bruker gamle vvs beredere, og jeg går for gass til å varme de opp med.
Når det gjelder kokekar/varmtvannstank så er det 2 vvs beredere der den ene brukes som varmeskjold og den andre brukes som kokekar ca 120 liter.
Den andre er mitt meskekar, den er laget på samme måte men det er ikke huller i toppen, planen er å isolere imellom de to karene, enten med skum eller 2 cm Rockwool. Her er det en åpning på ca 3 cm.
Gassen har en kapasitet på 87KW, så det er sikkert ikke for lite. Den er modifisert ved at en lager en vinkel på 90grader som en sølvlodder på. I utgangspunktet så er den rett og egner seg derfor lite.
I tillegg er det sveiset på en massiv jernbit for å få litt ekstra tyngde, under den er det en 1 cm kant som passer oppi et spor under kokekaret.
Jeg har brukt ideer fra krabbe/rekekokere som er blandet sammen med hva jeg har lest meg til på internett om bryggeutstyr.
Ellers så har jeg startet å lage et kokekar/varmtvannstank på 150 liter som kommer til å være lik til den andre men litt større. Planen er å kunne lage fra 50 til 150 liter omgangen.
Dette er jeg litt usikker på:
Blir meskekaret blir for høyt (1m)? Kan jeg utnytte volumet helt ut. Jeg er redd for at "kaka" blir for høy og at jeg får problemer med god gjennomstrømming.
Er også litt usikker på hvordan jeg skal lage "falsk bunn" skal jeg lage en plate som dekker hele bunnen med mange huller i ,eller skal jeg skjære og fordele 5-10 cm lange spor på 1 mm bredde.
Bør jeg bruke termometere som jeg putter neddi vannet/mesken manuelt ,eller om jeg skal lage fastmonterte termometere?
Dette er ihvertfall så langt jeg er kommet til nå.
Jeg ønsker gode råd fra andre som har laget slik oppsett før meg.
(Jeg har aldri brygget før, bortsett fra da jeg var liten og var med min onkel som jobber som ølbrygger på Ringnes. Men da drakk jeg bare brus og følte ikke med på hva kan gjorde.)
Mvh Ramsvatn