Hei,
Har laget et ekstrat øl fra: Youngs American IPA.
OG: 1052
FG: 1010
Gjæringsprosessen har vært på 20-22 grader. Har ikke hus til å få den under.
Ifølge instruksjonen skulle aroma humlen tilsettes 2-3 dager før flasking. Dette er gjort, jeg smakte fra hydrometerbegeret og ølet smakte ikke noe spesielt godt, kan det være at det ligger mye gjær i bunnen, som overdøyer smaken?
Eller kan det være infeksjon, det smakte ikke råttent heller?
Skal tappe ølet til flasker i dag og da lurte jeg på om en kan tappe direkte fra gjæringsbøtten til flasker med tanke på dritt i bunnen som gjør og humle?
Fargen er veldig gul, hadde trudd den hadde en mer gyllen brun farge, men kan være grumset i bunnen.
Har laget et ekstrat øl fra: Youngs American IPA.
OG: 1052
FG: 1010
Gjæringsprosessen har vært på 20-22 grader. Har ikke hus til å få den under.
Ifølge instruksjonen skulle aroma humlen tilsettes 2-3 dager før flasking. Dette er gjort, jeg smakte fra hydrometerbegeret og ølet smakte ikke noe spesielt godt, kan det være at det ligger mye gjær i bunnen, som overdøyer smaken?
Eller kan det være infeksjon, det smakte ikke råttent heller?
Skal tappe ølet til flasker i dag og da lurte jeg på om en kan tappe direkte fra gjæringsbøtten til flasker med tanke på dritt i bunnen som gjør og humle?
Fargen er veldig gul, hadde trudd den hadde en mer gyllen brun farge, men kan være grumset i bunnen.