Mikkeller American Dream

- Noen som har boka, og kan fortelle om oppskrift er med der?
- Noen har forsøkt å ta kontakt med Mikkeller for oppskrift?
- Noen som har en mailadresse så jeg slipper å gå gjennom hovedkontoret ([email protected])
- Noen som har forsøkt seg på en klone?
 
Innholdet er visstnok som følger (iflg. [email protected])

- Pilsner og Munich
- Amarillo, Nelson Sauvin og Simcoe
- Lager-gjær

Da er jeg ihvertfall ett lite skritt i riktig retning...
 
Kommentarer / innspill?

American Dream'ish

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 23.0
Total Grain (kg): 5.000
Total Hops (g): 60.00
Original Gravity (OG): 1.047 (°P): 11.7
Final Gravity (FG): 1.012 (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV): 4.62 %
Bitterness (IBU): 34.5 (Average)
Boil Time (Minutes): 90

Grain Bill
----------------
4.500 kg Pilsner (90%)
0.500 kg Munich (10%)

Hop Bill
----------------
10.0 g Simcoe Pellet (12.9% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.4 g/L)
10.0 g Nelson Sauvin Pellet (12.1% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.4 g/L)
10.0 g Amarillo Pellet (8.4% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (0.4 g/L)
10.0 g Simcoe Pellet (12.9% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.4 g/L)
10.0 g Amarillo Pellet (8.4% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (0.4 g/L)
10.0 g Nelson Sauvin Pellet (12.1% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (0.4 g/L)

Misc Bill
----------------
Whirlfloc Tablet @ 15 Minutes (Boil)
Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil)

Single step infusion at 66°C for 60 minutes.
Fermented at 10°C with WLP810 - San Francisco Lager
 
Jeg tror jeg hadde brukt en ren lagergjær på denne. WLP833 f.eks.
Notert :) Tenkte også på å splitte batchen å forsøke ulike gjærtyper - får se hva det blir til. Må vel også ha noe tørrhumle, 10g av hver kanskje? Nokså likt "Too hoppy for style" (som forøvrig er ett knall øl!)
 
Tipper (kun synsing) nesten at det går i 34/70 hos De Proef, hvis du vil få for tørrvarianten.
Premierte bryggere som gir tilbakemeldinger tyder på at vi splitter batchen :) Fyrer avgårde en mail imorgen til Madeleine og spør om gjær, ibu og humleskjema. Takk for innspill!
 
Da har jeg fått opplyst IBU og gjær også, så oppskrift må justeres;
IBU: 88 (!) - synes det høres mye ut...
Gjær: Wyeast 2124, Bohemian Lager
 
Tilbake
Topp