Og hvilke/hvor mye spesialmalt du bruker, for ikke å snakke om hvor tørr du liker IPAen din.
F.eks, om det er en IPA uten noe caramel/crystal så ville jeg nok holdt meg til 67 så lenge det er snakk om en gjær med høy attenuation (US-05/WLP001 etc). Legg til en 3-5% krystallmalt så er det ned til 66. 65 hadde jeg nok bare brukt for Imperial/Double IPA eller hvis jeg skal bruke en engelsk ale yeast eller noe annet med lav attenuation.
Jeg ville gjetta på 66 grader, om du er interessert i moderne amerikanske IPAer (og det virker sånn ut ifra humla) så ville jeg redusert karamellmaltet til rundt 5%, men det er flisespikkeri, plenty med oppskrifter som ligner din vinner priser her til lands.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.