Har omsider fått i gang min Speidel.
Kjørte det medfølgende settet i går kveld/natt og er nå i gang med en IPA.
Lurer imidlertid litt på meskeskjema for denne (og generelt).
Ser at noen starter på ca 40 gr. mens andre går rett på 60 gr. Hva tjenes og tapes på de to variantene?
Etter litt leting på forumet har satt opp dette skjemaet (og senker nå malten):
60 gr
1: 50 min - 63 gr.
2: 35 min - 72 gr.
3: 20 min - 78 gr.
4: - - -
5: - - -
:jaha:
Oppskriften er satt opp av Birger på Vestbrygg og er som følger:
6000 g (92,3%) Maris Otter Pale Ale Malt VB; Thomas Fawcett250 g (3,8%) Crystal Malt VB; Thomas Fawcett
250 g (3,8%) Pale Crystal Malt VB; Thomas Fawcett
20 g (11,1%) Chinook VB; Vestbrygg (11,8%) - added during boil, boiled 60 m
20 g (11,1%) Chinook VB; Vestbrygg (11,8%) - added during boil, boiled 15 m
20 g (11,1%) Ahtanum; Vestbrygg (3,9%) - added during boil, boiled 15 m
20 g (11,1%) Chinook VB; Vestbrygg (11,8%) - added during boil, boiled 2 m
20 g (11,1%) Ahtanum; Vestbrygg (3,9%) - added during boil, boiled 2 m
20 g (11,1%) Chinook VB; Vestbrygg (11,8%) - added during boil, boiled 0 m
20 g (11,1%) Ahtanum; Vestbrygg (3,9%) - added during boil, boiled 0 m
40 g (22,2%) Ahtanum; Vestbrygg (3,9%) - added dry to primary fermenter
Koking 70 min
Kjørte det medfølgende settet i går kveld/natt og er nå i gang med en IPA.
Lurer imidlertid litt på meskeskjema for denne (og generelt).
Ser at noen starter på ca 40 gr. mens andre går rett på 60 gr. Hva tjenes og tapes på de to variantene?
Etter litt leting på forumet har satt opp dette skjemaet (og senker nå malten):
60 gr
1: 50 min - 63 gr.
2: 35 min - 72 gr.
3: 20 min - 78 gr.
4: - - -
5: - - -
:jaha:
Oppskriften er satt opp av Birger på Vestbrygg og er som følger:
6000 g (92,3%) Maris Otter Pale Ale Malt VB; Thomas Fawcett250 g (3,8%) Crystal Malt VB; Thomas Fawcett
250 g (3,8%) Pale Crystal Malt VB; Thomas Fawcett
20 g (11,1%) Chinook VB; Vestbrygg (11,8%) - added during boil, boiled 60 m
20 g (11,1%) Chinook VB; Vestbrygg (11,8%) - added during boil, boiled 15 m
20 g (11,1%) Ahtanum; Vestbrygg (3,9%) - added during boil, boiled 15 m
20 g (11,1%) Chinook VB; Vestbrygg (11,8%) - added during boil, boiled 2 m
20 g (11,1%) Ahtanum; Vestbrygg (3,9%) - added during boil, boiled 2 m
20 g (11,1%) Chinook VB; Vestbrygg (11,8%) - added during boil, boiled 0 m
20 g (11,1%) Ahtanum; Vestbrygg (3,9%) - added during boil, boiled 0 m
40 g (22,2%) Ahtanum; Vestbrygg (3,9%) - added dry to primary fermenter
Koking 70 min