Meske ut

Hei!

Jeg tenkte å meske ut for første gang i dag. Brygger i kjøleboks. Mesker på 68 c med ca 13 liter vann. Noen idé om hvor mange liter kokende vann jeg trenger for å heve temperaturen til 78 c?

Audun :)
 
Spørsmål! Begynner å undres om jeg har bommet på dette på hvert brygg.. Er det meningen hele mesken skal økes til 76 ved utmesk?
Jeg har bare brukt å  varmet opp skyllevann til 76 og hellt dette jevnlig over maltsengen under utmesk, og temperatur i selve mesken har da stort sett holdt seg rundt 68 frem til ferdig arbeid.
 
Grunde skrev:
Spørsmål! Begynner å undres om jeg har bommet på dette på hvert brygg.. Er det meningen hele mesken skal økes til 76 ved utmesk?
Jeg har bare brukt å  varmet opp skyllevann til 76 og hellt dette jevnlig over maltsengen under utmesk, og temperatur i selve mesken har da stort sett holdt seg rundt 68 frem til ferdig arbeid.

Vi bruker partiskylling. Vi tilsetter da nesten kokende vann tilsvarende det volumet vi har tappet av.  Vi når da rundt 78°c i hele mesken.
 
magne1972 skrev:
7.4 liter kokende vann hvis du har 4 kg malt og 13 liter vann ved 68 for å øke til 78.

Hvordan kom du frem til det?
Jeg bruker Beersmith men finner ikke helt ut av det så har frem til nå bare kokt opp en god del vann og fyllt på til jeg har truffet.
 
Hei!
Holder på å meske 3,35 kg malt i 8,5 liter vann på 65 °C. Skal meske ut på 78 °C. Er det noen som kan fortelle meg hvor mye kokende vann jeg trenger? Sånn ca.
 
v6hzmc.png


Beersmith sier ca 6 liter om verdiene stemmer. Du får en liten forskjell på mengde vann etter hvor mye varme meskebøtta/kjelen eller hva du mesker i tar opp.
 
Hvis du ikke har beersmith så finnes mange kalkulatorer på nett, f.eks. denne:
http://www.brewcalcs.com/brew-calc-v4-android.swf
 
Tilbake
Topp