Hei,
har i dag brygget første batch BIAB med en klone av Mikkeller Stateside IPA. Er ikke fornøyd med mengden ´grums´ som ble tappet sammen med ølet over på gjæringskannen. Vurderer å tappe det gjærede ølet i ny gjæringskanne etter 2 uker, her med kaffefilter i enden av slangen, for så å mellomgjære en uke før det til slutt tappes over på flasker. Har noen erfaringer med å mellomgjære en uke etter 2 uker på gjæringskar - og er kaffefilter en god måte å redusere grumset - eller holder det med en sil? Noe usikker på denne metoden, så håper noen har erfaringer å dele med tilsvarende tilfeller.
har i dag brygget første batch BIAB med en klone av Mikkeller Stateside IPA. Er ikke fornøyd med mengden ´grums´ som ble tappet sammen med ølet over på gjæringskannen. Vurderer å tappe det gjærede ølet i ny gjæringskanne etter 2 uker, her med kaffefilter i enden av slangen, for så å mellomgjære en uke før det til slutt tappes over på flasker. Har noen erfaringer med å mellomgjære en uke etter 2 uker på gjæringskar - og er kaffefilter en god måte å redusere grumset - eller holder det med en sil? Noe usikker på denne metoden, så håper noen har erfaringer å dele med tilsvarende tilfeller.