Hei! Som overskriften sier, så lurer jeg på om det er noen smarte løsninger på hvordan få til en mash out ved mesking i kjøleboks. Eller om man rett og slett bare kan hoppe over dette steget?
Jeg har fått litt lav OG på alle bryggene mine og forsøker å utelukke ulike hypoteser.
Eksempel ved et brygg:
7 kg malt meskes med 22,5 l vann i kjøkeboksen på 66 grader i en time. Rører rundt et par ganger og resirkulerer mot slutten for å få en maltseng og klarere vørter.
Tømmer vørter over i kokekar.
Heller over ca 14,5 liter skyllevann (78 grader) i kjøkeboksen sammen med malten. Repeterer resirkulering. Lar det stå i ca 10 min.
Alt kokes i en time.
24 liter til gjæring.
På de tre siste bryggene har jeg hatt OG lavere med nesten 10 poeng. Lurer på hva som skal til for å få høyere OG som er lik oppskriften uten å måtte tilsette spraymalt og diverse. Noe går galt i prosessen, men vet ikke hva..
Tips??
Jeg har fått litt lav OG på alle bryggene mine og forsøker å utelukke ulike hypoteser.
Eksempel ved et brygg:
7 kg malt meskes med 22,5 l vann i kjøkeboksen på 66 grader i en time. Rører rundt et par ganger og resirkulerer mot slutten for å få en maltseng og klarere vørter.
Tømmer vørter over i kokekar.
Heller over ca 14,5 liter skyllevann (78 grader) i kjøkeboksen sammen med malten. Repeterer resirkulering. Lar det stå i ca 10 min.
Alt kokes i en time.
24 liter til gjæring.
På de tre siste bryggene har jeg hatt OG lavere med nesten 10 poeng. Lurer på hva som skal til for å få høyere OG som er lik oppskriften uten å måtte tilsette spraymalt og diverse. Noe går galt i prosessen, men vet ikke hva..
Tips??