Skal brygge en brown ale til helga som skal ha humle i mesken i tillegg til ved 60, 15, 10 og flame-out.
Men lurer litt på om jeg har tenkt korrekt med tanke på bitterhet beregnet av beersmith:
Den humlen som skal være med i mesken gir mye mindre IBU enn den som tilsettes på 60 min (samme mengde) ifølge beersmith. Det burde da bety at jeg skal ta ut humlen fra mesken før jeg siler over i kokekaret? Jeg ser jo for meg at om jeg bare dumper pellets i meskekaret, så blir den såpass oppløst at den følger med over i kokekaret, og derved vil bidra med bitterhet under kok i tillegg, og den vil bli mye bitrere enn beregnet. En humlepose burde vel gjøre susen her, slik at det aller meste blir igjen i meskekaret.
Noen formeninger om jeg har tenkt riktig?
Men lurer litt på om jeg har tenkt korrekt med tanke på bitterhet beregnet av beersmith:
Den humlen som skal være med i mesken gir mye mindre IBU enn den som tilsettes på 60 min (samme mengde) ifølge beersmith. Det burde da bety at jeg skal ta ut humlen fra mesken før jeg siler over i kokekaret? Jeg ser jo for meg at om jeg bare dumper pellets i meskekaret, så blir den såpass oppløst at den følger med over i kokekaret, og derved vil bidra med bitterhet under kok i tillegg, og den vil bli mye bitrere enn beregnet. En humlepose burde vel gjøre susen her, slik at det aller meste blir igjen i meskekaret.
Noen formeninger om jeg har tenkt riktig?