Hei.
Satte mitt andre og tredje brygg for 9 dager siden. OG 1.055. Bryggene gjæret bra de første tre - fire dagene, men roet seg etter det. Som seg hør og bør. Når det gjaldt måling av SG så jeg en instruksjonsvideo på YouTube som sa at man burde heverte en viss mengde av vørteren for SG-måling over på en halvlitersflaske og gjennom hele prosessen måle SG derfra slik at man slapp å hente ny væske fra gjæringskaret hele tiden, og dermed minske faren for infeksjon. Flasken skulle stå i samme temp som gjæringskarene og man skulle ha bomull eller tørkepapir i flaskeåpningen slik at det fortsatt var luft, men hindret at det kom faktorer inn i flasken som kan påvirke SG. Mitt spørsmål er om det er noen som har erfaring med dette?
Jeg gjorde som beskrevet over, og SG på begge brygg var på 1.020 ved første måling. SG på porteren har nå sunket til 1.016, men SG på ipaen er fortsatt på 20. Kan jeg forvente at SG på flaskene avviker fra den på gjæringsfatet? Eller er denne metoden sikker å bruke? Har ikke så lyst til å jazze for mye oppi gjæringskaret.
Satte mitt andre og tredje brygg for 9 dager siden. OG 1.055. Bryggene gjæret bra de første tre - fire dagene, men roet seg etter det. Som seg hør og bør. Når det gjaldt måling av SG så jeg en instruksjonsvideo på YouTube som sa at man burde heverte en viss mengde av vørteren for SG-måling over på en halvlitersflaske og gjennom hele prosessen måle SG derfra slik at man slapp å hente ny væske fra gjæringskaret hele tiden, og dermed minske faren for infeksjon. Flasken skulle stå i samme temp som gjæringskarene og man skulle ha bomull eller tørkepapir i flaskeåpningen slik at det fortsatt var luft, men hindret at det kom faktorer inn i flasken som kan påvirke SG. Mitt spørsmål er om det er noen som har erfaring med dette?
Jeg gjorde som beskrevet over, og SG på begge brygg var på 1.020 ved første måling. SG på porteren har nå sunket til 1.016, men SG på ipaen er fortsatt på 20. Kan jeg forvente at SG på flaskene avviker fra den på gjæringsfatet? Eller er denne metoden sikker å bruke? Har ikke så lyst til å jazze for mye oppi gjæringskaret.