kristianhk
Norbrygg-medlem
Heisann. Etter noen forsøk på forskjellige overgjærede øl synes jeg det var på tide å prøve å lage en noe kjedelig, men lettdrikkelig og lys sommerlager.
Har fått tilgang på et stort kjøleskap i sommer, så nå må jeg benytte sjansen til å mekke et par lagere (en veldig lys og en mørkere, la oss kalle den en bayer).
Alt er ekstraktbrygg, så jeg lurer på om det er noen her som kan komme med noen tips til hva jeg bør kjøpe inn, samt hvor mye.
Planen er som følger.
Lys lager (25 L):
-xx kg lys maltekstrakt
Kan Cooper brukes her, eller er Muntons bedre?
Tenkte på denne: http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=35_170&products_id=1918 eller denne: http://www.mamut.net/controls/shop/shops/4/standardplist.asp?wwwalias=Petit&subgid=2&gid=1 (ekstra lys helt øverst)
Hvor mye må jeg ha av dette for å få en rundt 5-6%?
-Humle: Saaz pellets. Tenker en fin og avrundet humlesmak uten for mye bitterhet.
Tips til mengde og koketid for bitter og aromahumling tas gjerne imot
-Gjær: Her er jeg helt grønn. Det skal gjæres på rundt 5-10 grader vil jeg tro - har ikke fått målt kjøleskapstemperaturen ennå.
Funker det med tørrgjær, eller burde jeg gå for flytende?
"Bayer" (25L):
Tenker det samme som over, men med 4kg mørk maltekstrakt fra Per Inge (olbrygging.no).
Kom gjerne med tips!
Har fått tilgang på et stort kjøleskap i sommer, så nå må jeg benytte sjansen til å mekke et par lagere (en veldig lys og en mørkere, la oss kalle den en bayer).
Alt er ekstraktbrygg, så jeg lurer på om det er noen her som kan komme med noen tips til hva jeg bør kjøpe inn, samt hvor mye.
Planen er som følger.
Lys lager (25 L):
-xx kg lys maltekstrakt
Kan Cooper brukes her, eller er Muntons bedre?
Tenkte på denne: http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=35_170&products_id=1918 eller denne: http://www.mamut.net/controls/shop/shops/4/standardplist.asp?wwwalias=Petit&subgid=2&gid=1 (ekstra lys helt øverst)
Hvor mye må jeg ha av dette for å få en rundt 5-6%?
-Humle: Saaz pellets. Tenker en fin og avrundet humlesmak uten for mye bitterhet.
Tips til mengde og koketid for bitter og aromahumling tas gjerne imot
-Gjær: Her er jeg helt grønn. Det skal gjæres på rundt 5-10 grader vil jeg tro - har ikke fått målt kjøleskapstemperaturen ennå.
Funker det med tørrgjær, eller burde jeg gå for flytende?
"Bayer" (25L):
Tenker det samme som over, men med 4kg mørk maltekstrakt fra Per Inge (olbrygging.no).
Kom gjerne med tips!