Hei dere.
Nå har jeg brygget et par år, og har forsøkt både ekstraktbrygging og AG-brygging. Jeg synes selvsagt sistnevnte gir best resultat og har kanskje 30+ AG-brygg bak meg. Jeg har eksperimentert med forskjellige metoder og har falt på en metode der jeg kommer i mål med en batch på 3,5 timer inkludert vasking og opprydding av utstyr og kjøkken. Noe som jeg synes er MEGET bra med tanke på at dette er en tidkrevende hobby. Jeg er dog ikke 100% fornøyd med effektiviteteten på bryggene som ligger på ca 70. Jeg tenkte å forklare min prosess under og håper at neon av dere der ute kan kommentere prosessen min.
Jeg bruker en kjele på 32 liter til både mesking og koking og regner ut temperatur på meskevannet med enn app.
Jeg har 80 grader varmt vann i springen så det er en lek å få riktig temperatur på meskevannet. Her spares mye tid.
I kjelen bruker jeg en hopstopper/bazookafilter koblet til kran i bunn av kjelen og en meskepose også.
Under mesken måler jeg opp humle, irish moss og gjærnæring.
Etter 60 min mesking tar jeg ut meskeposen og henger den over et gjæringskar, starter kok på kjelen og starter skylling ved å helle ønsket mengde skyllevann forsiktig over meskeposen for så å helle dette over i kjelen for kok.
koker stort sett i 60 min, og kjøler ned med platekjøler til pitchingtemp ila 10-15 min.
Lufter vørteren ved god gammaldags risting.
pitcher gjæren som stort sett er tørrgjær som jeg bare drysser over, har forsøkt rehydrering, men merker ingen forskjell selv.
Jeg er klar over at mn kan gjøre ting på andre måter, men dette fungerer greit med tanke på tid og at det blir minimalt med rengjøring. Det jeg er ute etter er små justeringer som ikke vil være veldig tidkrevende Er det noe poeng å meske lengre? Eller at man evt hiver hele meskeposen oppi skyllevannet og lar det ligge der å duppe litt i stedet for å skylle?
Alle gode tips mottas med stor takk
Mvh dag Dahl
Nå har jeg brygget et par år, og har forsøkt både ekstraktbrygging og AG-brygging. Jeg synes selvsagt sistnevnte gir best resultat og har kanskje 30+ AG-brygg bak meg. Jeg har eksperimentert med forskjellige metoder og har falt på en metode der jeg kommer i mål med en batch på 3,5 timer inkludert vasking og opprydding av utstyr og kjøkken. Noe som jeg synes er MEGET bra med tanke på at dette er en tidkrevende hobby. Jeg er dog ikke 100% fornøyd med effektiviteteten på bryggene som ligger på ca 70. Jeg tenkte å forklare min prosess under og håper at neon av dere der ute kan kommentere prosessen min.
Jeg bruker en kjele på 32 liter til både mesking og koking og regner ut temperatur på meskevannet med enn app.
Jeg har 80 grader varmt vann i springen så det er en lek å få riktig temperatur på meskevannet. Her spares mye tid.
I kjelen bruker jeg en hopstopper/bazookafilter koblet til kran i bunn av kjelen og en meskepose også.
Under mesken måler jeg opp humle, irish moss og gjærnæring.
Etter 60 min mesking tar jeg ut meskeposen og henger den over et gjæringskar, starter kok på kjelen og starter skylling ved å helle ønsket mengde skyllevann forsiktig over meskeposen for så å helle dette over i kjelen for kok.
koker stort sett i 60 min, og kjøler ned med platekjøler til pitchingtemp ila 10-15 min.
Lufter vørteren ved god gammaldags risting.
pitcher gjæren som stort sett er tørrgjær som jeg bare drysser over, har forsøkt rehydrering, men merker ingen forskjell selv.
Jeg er klar over at mn kan gjøre ting på andre måter, men dette fungerer greit med tanke på tid og at det blir minimalt med rengjøring. Det jeg er ute etter er små justeringer som ikke vil være veldig tidkrevende Er det noe poeng å meske lengre? Eller at man evt hiver hele meskeposen oppi skyllevannet og lar det ligge der å duppe litt i stedet for å skylle?
Alle gode tips mottas med stor takk
Mvh dag Dahl