Hei folkens!
Da nærmer det seg veldig første bryggeforsøk på allgrain. Har prøvd å lese meg opp på prosessen og har blitt overrasket over alle variablene under ølbrygging. Har fire ekstraktbrygg bak meg og er nok det som kan kalles en skikkelig grønn nybegynner.
Når det gjelder valg av øltype er det nok undergjær som er min greie. Er gunstige forhold for gjæring i kjelleren nå for tiden.
Har lest og lekt litt med oppskrifter og tenkte å forsøke meg på dette. Ikke helt optimale ingredienser kanskje, men er det jeg har stående.
Starter ble laget og har nå 2 x 2 liter med ferdig starter. Starterene har hatt to steg.
Sakset fra Beersmith:
Style: Tjekkisk pilsner
TYPE: All Grain
Taste: (35,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 50,00 L
Boil Size: 65,99 L
Estimated OG: 1,056 SG
Estimated Color: 12,9 EBC
Estimated IBU: 37,4 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
10,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 83,33 %
1,00 kg Caraamber (59,1 EBC) Grain 8,33 %
1,00 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 8,33 %
50,00 gm Northern Brewer [12,00 %] (90 min) Hops 30,4 IBU
70,00 gm Saaz [4,00 %] (15 min) Hops 6,6 IBU
50,00 gm Saaz [4,00 %] (1 min) Hops 0,4 IBU
1,50 tsp Irish Moss (Boil 10,0 min) Misc
1 Pkgs Czech Pilsner Lager (Wyeast Labs #2278) Yeast-Lager
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 12,00 kg
----------------------------
Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Step Time Name Description Step Temp
75 min Mash In Add 31,30 L of water at 71,9 C 65,6 C
Tar gjerne i mot tips og kommentarer på oppskriften.
Av utstyr har jeg laget meg litt av hvert. En del av utstyret kommer til å forandre/lage nytt, men dette får duge enn så lenge.
Bilder av utstyr:
Da nærmer det seg veldig første bryggeforsøk på allgrain. Har prøvd å lese meg opp på prosessen og har blitt overrasket over alle variablene under ølbrygging. Har fire ekstraktbrygg bak meg og er nok det som kan kalles en skikkelig grønn nybegynner.
Når det gjelder valg av øltype er det nok undergjær som er min greie. Er gunstige forhold for gjæring i kjelleren nå for tiden.
Har lest og lekt litt med oppskrifter og tenkte å forsøke meg på dette. Ikke helt optimale ingredienser kanskje, men er det jeg har stående.
Starter ble laget og har nå 2 x 2 liter med ferdig starter. Starterene har hatt to steg.
Sakset fra Beersmith:
Style: Tjekkisk pilsner
TYPE: All Grain
Taste: (35,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 50,00 L
Boil Size: 65,99 L
Estimated OG: 1,056 SG
Estimated Color: 12,9 EBC
Estimated IBU: 37,4 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
10,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 83,33 %
1,00 kg Caraamber (59,1 EBC) Grain 8,33 %
1,00 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 8,33 %
50,00 gm Northern Brewer [12,00 %] (90 min) Hops 30,4 IBU
70,00 gm Saaz [4,00 %] (15 min) Hops 6,6 IBU
50,00 gm Saaz [4,00 %] (1 min) Hops 0,4 IBU
1,50 tsp Irish Moss (Boil 10,0 min) Misc
1 Pkgs Czech Pilsner Lager (Wyeast Labs #2278) Yeast-Lager
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 12,00 kg
----------------------------
Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Step Time Name Description Step Temp
75 min Mash In Add 31,30 L of water at 71,9 C 65,6 C
Tar gjerne i mot tips og kommentarer på oppskriften.
Av utstyr har jeg laget meg litt av hvert. En del av utstyret kommer til å forandre/lage nytt, men dette får duge enn så lenge.
Bilder av utstyr: