Har lest den fantastiske artikkelen til Gahr og føler jeg vet hvordan jeg skal karbonerer på fat, MEN i en eller annen artikkel/diskusjon sto det noe om at ventilen skulle stå åpen når jeg karbonerer med co2. Stemmer dette? Sett en del videoer på youtube om kegging og der ser det ut som man tapper med hevert fra gjæringsdunk til fat i kjøleskap, tilsetter det trykket tabeller anbefaler til forskjellige typer øl i 2-3 dager.
Deretter stenger man co2 tilførselen og slipper ut co2 i toppen av fatet. Åpner så opp co2 regulatoren igjen og stillerregulatoren på " serving pressure". Tar en prøve å ser om man har oppnådd ønsket kullsyre nivå på øllet sitt.
Jeg vet det er mange diskusjoner på dette temaet men skulle ønske noen av dere kunne skrive eller enda bedre lage en instruksjonsvideo med en idiotsikker måte slik at jeg som er rookie ikke kan gjøre feil
Har laget en IPA med citra humle og 100% pale ale malt som er tørrhumlet med 150 gram citra pellets. LUKTER NYDELIG! Er mitt første forsøk på egen oppskrift med meskeskjema for speidel. Har virkelig ikke lyst å ødelegge denne batchen. Kan noen lage et punkt skjema for en rookie som meg?
Med punkt skjema mener jeg f.eks:
1. Sett corneliusfat i kjølseskapet
2. Sett co2 regulatoren på 1.2 bar
3. koble til slangen i inn ventilen på fatet
4. La den stå der i x dager
5.osv.
Klarer/vil noen ta på seg jobben for en amatør?
Deretter stenger man co2 tilførselen og slipper ut co2 i toppen av fatet. Åpner så opp co2 regulatoren igjen og stillerregulatoren på " serving pressure". Tar en prøve å ser om man har oppnådd ønsket kullsyre nivå på øllet sitt.
Jeg vet det er mange diskusjoner på dette temaet men skulle ønske noen av dere kunne skrive eller enda bedre lage en instruksjonsvideo med en idiotsikker måte slik at jeg som er rookie ikke kan gjøre feil
Har laget en IPA med citra humle og 100% pale ale malt som er tørrhumlet med 150 gram citra pellets. LUKTER NYDELIG! Er mitt første forsøk på egen oppskrift med meskeskjema for speidel. Har virkelig ikke lyst å ødelegge denne batchen. Kan noen lage et punkt skjema for en rookie som meg?
Med punkt skjema mener jeg f.eks:
1. Sett corneliusfat i kjølseskapet
2. Sett co2 regulatoren på 1.2 bar
3. koble til slangen i inn ventilen på fatet
4. La den stå der i x dager
5.osv.
Klarer/vil noen ta på seg jobben for en amatør?